Στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Μαυρομματίου βρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η κ. Σακελλαροπούλου παρίσταται στις εκδηλώσεις «Καραϊσκάκεια 2021» στη γενέτειρα του αρχιστράτηγου της Ελληνικής Επανάστασης, Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Ο φετινός εορτασμός έχει πανηγυρικό χαρακτήρα καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία, ενώ η παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας προσδίδει ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα.

Την Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνοδεύει ο Καρδιτσιώτης υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας
Η κ. Σακελλαρόπουλου κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα του Γεωργίου Καραϊσκάκη, ενώ στη συνέχεια ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης Μουζακίου, ενώ το μεσημέρι θα συμμετέχει σε κλειστή σύσκεψη φορέων στο κέντρο της Καρδίτσας.

Σακελλαροπουλου_Μαυρομματι__6_

Στη σύσκεψη εκτός του κ. Τσιάρα θα συμμετέχουν και ο δήμαρχος Καρδίτσας, Βασίλης Τσιάκος, ο περφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός και ο Γ.Γ. του υπ. Οικονομικών, Χρήστος Τριαντόπουλος.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε πως, «Βρίσκομαι σήμερα στο Μαυρομμάτι της Καρδίτσας για να τιμήσω τη μνήμη ενός πολεμιστή της Επανάστασης που υμνήθηκε όσο λίγοι: του Γεωργίου Καραϊσκάκη, του "Αχιλλέα της Ρωμιοσύνης" όπως τον αποκάλεσε ο Κωστής Παλαμάς» και συνέχισε, «Εμπνεόμαστε από την ένταση και το πάθος με τα οποία αγωνίστηκε για την ελευθερία μας, από το ατίθασο πνεύμα του, την προσφορά του στο έθνος. Στο εικονοστάσι των ηρώων, που ανήκουν σ’ όλη την Ελλάδα και σ’ όλους τους Έλληνες, ο Καραϊσκάκης ακτινοβολεί, ωραίος σαν μύθος».

Τέλος, να αναφερθεί πως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη σε δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεου.

Δείτε τις εικόνες