Ελληνοφρένεια
Ελληνοφρένεια Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
epimorfotika_seminaria
Πολιτική

Η ΚΟ της ΝΔ διοργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια για τους βουλευτές της

Οι διαλέξεις θα δίνονται από καθηγητές πανεπιστημίων

Με στόχο την βελτίωση της ποιότητας του πολιτικού διαλόγου και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των αποφάσεων, η Νέα Δημοκρατία θα διοργανώσει επιμορφωτικά σεμινάρια για τα μέλη της κοινοβουλευτικής της ομάδας. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν κρίσιμα θεσμικά, κοινωνικά, αλλά και σύγχρονα ζητήματα.

Τις λεπτομέρειες του προγράμματος διαμορφώνει ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Ιωάννης Μπούγας, στον οποίο άλλωστε ανήκει η πρωτοβουλία, σε συνεργασία με το ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Δύο κύκλοι σεμιναρίων

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ήδη προγραμματιστεί δύο κύκλοι σεμιναρίων. Ο πρώτος θα ξεκινήσει τον προσεχή Ιούλιο και θα περιλαμβάνει δύο θεματικές ενότητες: Την Συνταγματική Ιστορία και την λειτουργία των Θεσμών.

Ο δεύτερος κύκλος αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο και θα αφορά σύγχρονα ζητήματα, όπως η μελέτη δημοσκοπήσεων, κοινωνικών και οικονομικών ερευνών και η λειτουργία Διεθνών Οργανισμών.

Οι διαλέξεις θα δίνονται από καθηγητές πανεπιστημίων και οι πρώτες συνεδρίες θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά, λόγω της πανδημίας.