Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη τοποθετήθηκε τόσο επί της πανδημίας στη χώρα μας όσο και επί των ευρυτερων γεωπολιτικων εξελίξεων.

Για τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετέζπ Ταγίπ Ερντογάν η Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε πως, «Ο Ερντογάν γύρισε στη λογική της προσπάθειας να εμφανιστεί ως ο αρχηγός του μουσουλμανικού κόσμου, ηγετικό ρόλο που δεν του αναγνωρίζει κανένας στον αραβικό κόσμο. Αυτό θα του δημιουργήσει ακόμα πιο πολλά προβλήματα».

Και συνέχισε λέγοντας πως η Ελλάδα ζητάει από την Τουρκία να αποδεχθεί το Διεθνές Δίκαιο είτε με συμφωνία για την υφαλοκρηπίδα είτε με προσφυγή στη Χάγη. Ωστόσο, η Τουρκία δεν επιθυμεί προσφυγή γιατί η Χάγη αναγνωρίζει επήρεια στα νησιά.

Η Βόρεια Μακεδονία και τα μνημόνια συνεργασίας δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από τα θέματα της κουβέντας. Επ’ αυτών η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας διευκρίνισε ότι θα έρθουν, και πρέπει να έρθουν το ταχύτερο στη Βουλή, και ότι ο λόγος καθυστέρησης είναι το βαρύ νομοθετικό έργο της Βουλής. «Πολιτικό πρόβλημα για την ψήφιση των μνημονίων δεν υπάρχει εξ αρχής είχαμε πει ότι άπαξ η συμφωνία υπογραφεί θα τηρηθεί και θα τιμηθεί καθώς η χώρα έχει συνέχεια και σοβαρότητα» υπογράμμισε.

Εν συνεχεία, η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για την πορεία του εμβολιασμού αλλά και το ενδεχόμενο προνομίων σε πολίτες που έχουν εμβολιαστεί, σημειώνοντας πως, «Για να δώσεις προνόμια στους εμβολιασμένους, θα πρέπει κατ’ αρχήν να δώσεις την ευκαιρία σε όλους να έχουν εμβολιαστεί».
Και συνέχισε λέγοντας πως, «Ελπίζω η Ευρώπη, δηλαδή οι πελάτες μας να ακολουθήσουν τους ίδιους ρυθμούς με εμάς για να έχουμε καλύτερη τουριστική σεζόν. Υπάρχει ενδιαφέρον, πάμε σε κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, εξαρτάται από τον κάθε πελάτη πότε θα εμβολιαστεί αλλά και τις χώρες που βάζουν ή όχι σε καραντίνα τους επιστρέφοντες από την Ελλάδα».