Με ισάριθμες αναρτήσεις τους στις προσωπικές τους σελίδες στο facebook και στο twitter αντιστοίχως ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος τίμησαν τη σημερινή επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

«Αποτίουμε φόρο τιμής στον Ποντιακό Ελληνισμό που βίωσε Γενοκτονία και ξεριζωμό από προαιώνιες πατρίδες, πριν από 102 χρόνια, το 1919. Τουλάχιστον 353.000 αθώοι έχασαν τη ζωή τους επειδή ήταν Έλληνες και Ορθόδοξοι. Όσοι γλύτωσαν πήραν την ψυχή, τις πληγές και τον πόνο τους αναζητώντας δυναμικά και αδιαπραγμάτευτα δικαίωση. Από τον πόνο του ''λύομαι κι αροθυμώ'', υπάρχει πάντα η ελπίδα της λύτρωσης, του «ανθεί και φέρει κι άλλο». Δεν ξεχνούμε και τιμούμε τους Ποντίους» σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.



Από την πλευρά του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος έγραψε στο twitter του: «102 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων. Ημέρα Μνήμης για τους εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων του Πόντου που ''χάθηκαν'' αλλά δεν ξεχάστηκαν! Ένα ακόμη ειδεχθές έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας».