Συνέντευξη «ποταμό» στο GRTimes.gr παραχώρησε ο Γιάννης Μπουτάρης. Μεταξύ άλλων, ισχυρίστηκε ότι  επί δικής του δημαρχίας «άνοιξε» η Θεσσαλονίκη και έπαψε να είναι χαρακτηρισμένη ως συντηρητική πόλη.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που προκάλεσε όταν διατύπωσε την άποψή του για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τη διοργάνωση του Gay Pride και όταν προσπάθησε να προσελκύσει Τούρκους τουρίστες.

Τόνισε δε ότι «με τους Τούρκους αισθάνομαι αδερφός, με τους Ευρωπαίους συνεταίρος», ενώ για την την κόντρα του με τον Μητροπολίτη Άνθιμο για το Gay Pride ξεκαθάρισε πως σαν δήμαρχος έπρεπε «να στηρίξω τα δικαιώματα όλων. Δεν είμαι αδερφή».

Για τη σχέση του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είπε ότι «είναι ήρεμος, σοφός και μόνο με τον Αναστάσιο της Αλβανίας μπορώ να τον συγκρίνω».

«Να του χώσω μπουνιά»

Για την κόντρα του με τον νυν δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα, είπε ότι ξεκίνησε όταν σε μια συνέντευξη «μου ξέφυγε πως είναι μ@λ@κας». Ο τέως δήμαρχος έκανε λόγο για ανύπαρκτο έργο του κ. Ζέρβα, αποκάλυψε πότε και γιατί εξοργίστηκε με τον «διάδοχό» του και βρέθηκε στο δίλημμα ή «να του χώσω μια μπουνιά τώρα και να με γράψουν οι εφημερίδες» ή «να του γυρίσω την πλάτη».

Μετρό

Για την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για το μετρό, προαννήγγειλε τη συνέχιση του αγώνα δια της δικαστικής οδού προκειμένου να μην απομακρυνθούν τα αρχαία από τον Σταθμό «Βενιζέλου» και τόνισε πως η λύση είναι στα χέρια του Κ. Μητσοτάκη: «Κάποιος να του πει στο αυτί», πως με την απόφαση Μενδώνη «θα τον βγάλουν ψεύτη». Σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη, με βάση τον σημερινό σχεδιασμό, «το μετρό δεν θα είναι έτοιμο το 2023, αλλά θα πάει το 3000».

Προσωπική ζωή

Αναφερόμενος στην προσωπική του ζωή περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές που έζησε με την Αθηνά, η οποία «πέθανε στα χέρια μου. Ήταν τόσο γαλήνια. Δεν έκλαιγε. Μου χαμογέλασε, φιληθήκαμε και έσβησε. Σταμάτησε να αναπνέει».

Παράλληλα, υποστήριξε πως ήταν πάντα ανατρεπτικός. Και ως παιδί «ήμουν μπελάς». Θυμάται μάλιστα ότι ο πατέρας του είχε βάλει δυο φορές μέσο για να μην τον διώξουν από το σχολείο.

Ο Σαββίδης και ο Άρης

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σχέση του με τον Ιβάν Σαββίδη, στις αντιδράσεις «από τα Αρειανά» όταν ύψωσε στο δημαρχείο τη σημαία του ΠΑΟΚ, στην οπαδική βία και στην ενασχόλησή του με την ΚΑΕ Άρης.