«Δεν μπορώ να καταλάβω την επιχειρηματολογία όσων ανήκουν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα. Το υπέρτατο αγαθό είναι η ανθρώπινη ζωή», επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας αναφορικά για το θέμα που έχει προκύψει με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων ομάδων εργαζομένων.

«Υπάρχουν χώροι κι επαγγέλματα όπου δεν χωρούν αρνητές των εμβολίων. Για να υπηρετεί κάποιος, θα πρέπει να εμβολιαστεί», ξεκαθάρισε ο ίδιος.

Αναφορικά με το θέμα της συνεπιμέλειας, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε: «Προσπάθησα να δημιουργήσω έναν τόπο συναίνεσης καλώντας τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων για ένα κοινωνικό ζήτημα, αλλά δυστυχώς τα κόμματα δεν στάθηκαν αντάξια στην περίσταση. Χάθηκε μια ιστορική ευκαιρία συνεννόησης».

«Αναμενόμενο, ένα θέμα με τεράστια κοινωνική ένταση και πολύ ανθρώπινο πόνο, να προσλαμβάνεται διαφορετικά ακόμη και από βουλευτές του ιδίου κόμματος», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα για τις αντιδράσεις ο κ. Τσιάρας.

Ωστόσο, σημείωσε ότι οι περισσότεροι από τους βουλευτές που πήραν το λόγο στη σχετική συζήτηση στη Βουλή, «δεν είχαν διαβάσει το νομοσχέδιο». «Δεν υπάρχει υποχρεωτική συνεπιμέλεια. Υπάρχει μια διαφορετική αντιμετώπιση που δίνει το δικαίωμα στα παιδιά να μεγαλώνουν με τη φυσική παρουσία και των δυο γονιών. Αν δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία, θα πάρει την απόφαση ο φυσικός δικαστής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι με τον νόμο δεν θεσπίζεται το «ισόχρονο», ούτε η εναλλασσόμενη κατοικία για το παιδί.

«Όταν μιλάμε για από κοινού και εξίσου άσκηση γονικής μέριμνας, δεν μιλάμε για ισόχρονο ούτε για εναλλασσόμενη κατοικία, όπως ισχυρίστηκαν πολλοί βουλευτές της αντιπολίτευσης, δείχνοντας ότι δεν είχαν διαβάσει το νομοσχέδιο. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες συναίνεσης μεταξύ των γονέων. Το παιδί πρέπει να ζει και με τους δυο γονείς», υπογράμμισε ο ίδιος.

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Τσιάρας ο νέος νόμος θα ισχύσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά, γιατί πρέπει να γίνει από την Εθνική Σχολή Δικαστών το επιμορφωτικό πρόγραμμα στους 900 δικαστές πρώτης γραμμής που δικάζουν τέτοιες υποθέσεις.