Ευθείες βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την απόρριψη του νομοσχέδιου για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού, εξαπέλυσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Secret, με τον Παναγιώτη Τζένο, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον απόδημο Ελληνισμό Κώστας Βλάσης.

 Σύμφωνα με τον κ. Βλάση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την αποχή του και διάφορες δικαιολογίες δεν επέτρεψε να γίνει δεκτό ένα πάγιο αίτημα των ομογενών,  σημειώνοντας ότι δεν τους επιτρέπεται να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στη χώρα τους, παρά το γεγονός ότι είναι γραμμένοι στα δημοτολόγια και τους εκλογικούς καταλόγους της χώρας.

 Είπε πως οι ΣΥΡΙΖΑ θέλει η ψήφος να είναι ταξική καθώς ο πλούσιος Έλληνας του εξωτερικού μπορεί αν έρθει να ψηφίσει κάτι που δεν μπορεί να κάνει ο φτωχός Έλληνας του Εξωτερικού.

Εκτίμησε πως στο μέλλον θα βρεθούν οι 200 βουλευτές ώστε η χώρα να ανταποκριθεί σε ένα πάγιο αίτημα των Ελλήνων του εξωτερικού.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Βλάση στα Παραπολιτικά 90,1

 O υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον απόδημο Ελληνισμό, κος Κώστας Βλάσης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Secret” με το δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο.

Με αφορμή την απόρριψη του νομοσχεδίου για τη διευκόλυνση της ψήφου των αποδήμων ο κ. Βλάσσης ανέφερε: «Αυτό που δεν πέρασε χθες είναι το αυτονόητο δηλαδή όλοι οι Έλληνες πολίτες οι οποίοι είναι γραμμένοι στα δημοτολόγια στην Ελλάδα, οι οποίοι έχουν το δικαίωμα της ψήφου, οι οποίοι είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να πάρουν το αεροπλάνο και να έρθουν να ψηφίσουν στις εκλογές και οι οποίοι το κάνουν πολλοί από αυτούς δεν τους επιτρέψαμε τη διευκόλυνση να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στη χώρα την οποία τώρα ζουν. Κάτι το οποίο γίνεται σχεδόν σε όλες τις πολιτισμένες χώρες, στις οποίες μάλιστα  γίνεται και δια της επιστολικής ψήφου, εμείς είπαμε να μην πάμε στο κομμάτι της επιστολικής ψήφου αλλά να δώσουμε τη δυνατότητα  στον Έλληνα που ζει στην Νέα Υόρκη, στο Λος Άντζελες στη Γερμανία να μην μπαίνει στη διαδικασία κάθε  φορά που έχει εκλογές να παίρνει το αεροπλάνο και να έρχεται να ψηφίζει. Αυτό ήταν καμιά διεύρυνση εκλογικής βάσης, καμιά αύξηση του αριθμού των ψηφοφόρων, ζητήσαμε αυτό το πάγιο αίτημα που έχουν οι Έλληνες του εξωτερικού να τους διευκολύνουμε να ψηφίσουν από τον τόπο στον οποίο ζουν. Σε αυτό το αίτημα ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά είπε όχι χρησιμοποιώντας διάφορες δικαιολογίες και όχι μόνο αυτό  αλλά κοιτώντας στα μάτια τους Έλληνες του εξωτερικού απείχε από την ψηφοφορία και δεν επέτρεψε για άλλη μια φορά να γίνει πράξη ένα πάγιο αίτημα αυτών οι οποίοι πάντα βρίσκονται δίπλα στο πλευρό της πατρίδας. Σε αυτούς τους ανθρώπους δεν επιτρέψαμε το αυτονόητο, αυτό πρέπει να αποτελεί βάρος στη συνείδηση όλων αυτών  που είπανε Όχι χθες στη Βουλή.

Οι 190 που ψηφήσαμε Ναι τουλάχιστον δείξαμε ότι εμείς στεκόμαστε δίπλα στο πλευρό  των Ελλήνων του εξωτερικού και άλλοι είναι αυτοί που άλλα λένε όταν πηγαίνουν στο εξωτερικό χαϊδεύοντας τους τα αυτιά και άλλα λένε και κάνουν όταν έρχονται εδώ στην Ελλάδα.

Ουσιαστικά προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να βάλει εμπόδια στο να έρθουν οι Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίσουν γιατί το ξεκάθαρο και το πιο τίμιο θα ήταν να βγει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος οκ. Τσίπρας να πει «εμείς δεν θέλουμε να είσαστε στους εκλογικούς καταλόγους και πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να σας βγάλουμε από εκεί γιατί θεωρούμε ότι δεν μας ψηφίζετε». Αν θέλουμε να το πούμε λαϊκά αυτό ήταν το μήνυμα το οποίο εξέπεμψαν χθες,  παρόλα αυτά προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από τους 200 ψήφους που χρειάζεται για να  ψηφίσουν από μακριά οι Έλληνες του εξωτερικού και λένε ναι μεν έχετε το δικαίωμα της ψήφου αλλά εμείς θα σας βάζουμε εμπόδια. Αυτό που απέδειξε για άλλη μια φορά η Αξιωματική αντιπολίτευση είναι ότι θέλει η ψήφος να είναι ταξική δηλαδή ο Έλληνας που έχει μεγάλη οικονομική άνεση στο εξωτερικό πληρώνει ένα ακριβό εισιτήριο και έρχεται και ψηφίζει στην Ελλάδα. Ο φτωχός Έλληνας του εξωτερικού που δεν έχει την οικονομική άνεση να το κάνει δεν θα το κάνει άρα καταλαβαίνετε την υποκρισία που υπάρχει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον εμπαιγμό για άλλη μια φορά των Ελλήνων του εξωτερικού που αυτή τη στιγμή τουλάχιστον έγινε ξεκάθαρος απ’ άκρη σ’ άκρη στον κόσμο.

Εκτιμώ ότι και το πολιτικό σύστημα χρόνο με το χρόνο ωριμάζει και είμαι σίγουρος ότι θα βρεθεί και άλλη ευκαιρία, είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα βρεθούν οι 200 βουλευτές  για να μπορέσει επιτέλους αυτό το πάγιο αίτημα των Ελλήνων, της διευκόλυνσης σε αυτούς που έχουν δικαίωμα ψήφου, να ψηφίσουν στον τόπο στον οποίο κατοικούν».