Τέσσερις φορές πάνω από την έως τώρα προβλεπόµενη θα είναι αυξηµένη η µοριοδότηση για την προϋπηρεσία στο ΕΣΥ της χώρας µας για τους 4.000 νοσηλευτές και βοηθούς νοσηλευτών, κατηγορίας ∆.Ε. και Τ.Ε., οι οποίοι αναµένεται να έχουν ήδη προσληφθεί µέχρι το τέλος του 2021 µόνιµα στα νοσοκοµεία του ΕΣΥ όλης της χώρας.
Υλοποιείται η εξαγγελία εκ μέρους του ίδιου του πρωθυπουργού για τη θωράκιση των νοσοκομείων, που δίνουν μάχη καθημερινά με τον κοροναϊό

Ο σχετικός διαγωνισµός του ΑΣΕΠ αναµένεται να πραγµατοποιηθεί από τον ερχόµενο Σεπτέµβριο και σε αυτόν θα έχουν δικαίωµα να συµµετάσχουν όλοι οι νοσηλευτές και βοηθοί νοσηλευτές που επιθυµούν να ενταχθούν µονίµως στο ΕΣΥ. Η αυξηµένη µοριοδότηση αφορά όλους εκείνους τους επικουρικούς νοσηλευτές και επικουρικούς βοηθούς νοσηλευτές που έδωσαν και δίνουν σκληρή µάχη στο πλευρό των νοσηλευοµένων µε κορονοϊό, στις κλινικές COVID-19 των νοσοκοµείων του ΕΣΥ, αλλά και εκείνους τους επικουρικούς νοσηλευτές και επικουρικούς βοηθούς νοσηλευτές οι οποίοι προσλήφθηκαν στο ΕΣΥ πριν από την έναρξη της επιδηµίας στη χώρα µας, τον ∆εκέµβριο του 2019 και τον Ιανουάριο του 2021.

Σηµειώνεται, µάλιστα, ότι οι 4.000 νοσηλευτές και βοηθοί νοσηλευτές που θα προσληφθούν µόνιµα στο ΕΣΥ έχουν εξασφαλισµένη τη ροή των αποδοχών τους, καθώς είναι ήδη ενταγµένοι στο πλάνο των προσλήψεων δηµοσίων υπαλλήλων τόσο της κυβέρνησης όσο και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Πρόκειται για υλοποίηση της σχετικής εξαγγελίας εκ µέρους του ιδίου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της µόνιµης ενίσχυσης του ΕΣΥ τόσο για την αντιµετώπιση των αυξηµένων αναγκών κατά τη διάρκεια της πανδηµίας όσο και κατά το πέρασµα στην επόµενη ηµέρα του ΕΣΥ του 21ου αιώνα.

«Έφτασε η ώρα» να αναγνωριστούν οι προσπάθειες των ανθρώπων του ΕΣΥ

Σύµφωνα µε όσα δηλώνει σήµερα στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, «οι νοσηλευτές µας είναι η καρδιά του συστήµατος. Εφτασε η ώρα να υλοποιήσουµε τη σηµαντική αυτή εξαγγελία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη µόνιµη πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών και βοηθών νοσηλευτών, οι οποίοι είναι σήµερα νυχθηµερόν πάνω από τα προσκέφαλα των νοσηλευόµενων ασθενών στις κλινικές COVID-19 των νοσοκοµείων του ΕΣΥ και δίνουν άοκνα τη δική τους σκληρή µάχη ενάντια σε µια λοίµωξη η οποία καταρρακώνει σε πρωτόγνωρο σηµείο τόσο τον οργανισµό όσο και την ψυχολογία των ασθενών, µε πολύ σοβαρές επιπτώσεις σε ολόκληρο τον κοινωνικό τους περίγυρο. Αυτό γιατί, όπως είναι γνωστό, οι ασθενείς αυτοί νοσηλεύονται µόνοι, χωρίς να έχουν δυνατότητα επισκεπτηρίου, µε µοναδική συντροφιά και υποστήριξη από τους νοσηλευτές µας και, φυσικά, το ιατρικό προσωπικό των ιδρυµάτων. Οι µόνιµες αυτές προσλήψεις των 4.000 νοσηλευτών και βοηθών νοσηλευτών θα αποτελέσουν ανάσα για κάθε νοσοκοµείο του ΕΣΥ, αλλά και για το ίδιο το σύστηµα στο σύνολό του, και έχουν στόχευση στις µεγάλες ανάγκες του ΕΣΥ τόσο εν µέσω της πανδηµίας όσο και κατά τη µετάβασή του και τη λειτουργία του στη νέα κανονικότητα».

Υπενθυµίζεται ότι την ανακοίνωση για την πραγµατοποίηση του σχετικού διαγωνισµού του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 4.000 µονίµων νοσηλευτών και βοηθών νοσηλευτών στο ΕΣΥ πραγµατοποίησαν την περασµένη εβδοµάδα από κοινού ο Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

«ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΙΣΑ-ΙΣΑ»

Τέλος, τα «Π» απευθύνθηκαν για το ίδιο θέµα στον πρόεδρο της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Οµοσπονδίας (ΠΑΣΥΝΟ) του ΕΣΥ, Γιώργο Αβραµίδη, ο οποίος µας εξήγησε ότι «περίπου 2.000 είναι αυτήν τη στιγµή οι επικουρικοί νοσηλευτές που υπηρετούν στα νοσοκοµεία του ΕΣΥ όλης της χώρας και περίπου άλλοι 2.000 είναι οι επικουρικοί βοηθοί νοσηλευτές. Αρα η εν λόγω προκήρυξη καλύπτει ίσα-ίσα τους ήδη υπηρετούντες και πρέπει να αναληφθεί µέριµνα προκειµένου να µη µείνουν εκτός µόνιµης πρόσληψης κάποιοι ήδη υπηρετούντες, είτε επικουρικοί νοσηλευτές είτε επικουρικοί βοηθοί νοσηλευτές».

Ο Γιώργος Αβραµίδης σηµειώνει, ακόµα, ότι «θα πρέπει να αναληφθούν επίσης όλα τα ενδεδειγµένα µέτρα, προκειµένου να µην υπάρξει κενό χρονικό διάστηµα µεταξύ της λήξης των συµβάσεων των επικουρικών νοσηλευτών και βοηθών νοσηλευτών και της τοποθέτησής τους στις µόνιµες πλέον θέσεις τους στο ΕΣΥ».