«Οι Ένοπλες Δυνάμεις, αφοσιωμένες στο καθήκον τους, είναι εγγυήτριες της Εθνικής Ανεξαρτησίας. Οι Ειδικές Δυνάμεις αποτελούσαν και συνεχίζουν να αποτελούν την αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια αυτή» τόνισε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στη διάρκεια της τελετής Μνήμης όλων των πεσόντων Ιερολοχιτών-Καταδρομέων στους αγώνες του Έθνους, που πραγματοποιήθηκε στο Ηρώο των ΛΟΚ (Μνημείο Πεσόντων Καταδρομέων) στο Καβούρι Αττικής.

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Αλκιβιάδης Στεφανής, οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, εν ενεργεία καταδρομέας και υποβρύχιος καταστροφέας και ο ίδιος και ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, εκπρόσωποι των κομμάτων, της τοπικής αυτοδιοικήσεως και της Εκκλησίας.

Παρών στην τελετή ήταν και ο τελευταίος εν ζωή Ιερολοχίτης – Καταδρομέας Αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Κόρκας, ηλικίας 101 ετών, πολεμιστής της Μάχης της Κρήτης, της Μέσης Ανατολής και των νησιών του Αιγαίου στη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς και του Εμφυλίου πολέμου στη συνέχεια πολεμώντας συνεχώς σε Μοίρες Καταδρομών.

Ο ΥΕΘΑ σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του, αφού επισήμανε μεταξύ άλλων, ότι πρέπει «οι Ειδικές Δυνάμεις να εκσυγχρονίζονται συνεχώς», τόνισε τα εξής: «Μεταξύ άλλων λοιπόν -και δεχόμενοι ευχαρίστως την εισήγηση κατά το σχεδιασμό του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του Γενικού Επιτελείου- υλοποιήσαμε την αναδιοργάνωση της δομής των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων με τη σύσταση της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται περαιτέρω η διακλαδικότητα, η αποτελεσματικότητα και η μαχητική τους ικανότητα.

Παράλληλα, ο αγώνας συνεχίζεται ώστε να εκσυγχρονίζουμε τις υποδομές, τα υλικά και τα μέσα τους, παρέχοντας τις απαραίτητες συνθήκες στα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων. Αναβαθμίζουμε την εκπαίδευση των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων, εκτελώντας πολλαπλές συνεκπαιδεύσεις και ασκήσεις με στρατηγικούς συμμάχους και εταίρους, αυξάνοντας την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα, ενώ ταυτόχρονα προβάλλουμε και τις δυνατότητές μας, όπως και το συνολικό αξιόμαχο (και την εξαιρετική ποιότητα) των Ενόπλων Δυνάμεων».