Το πρώην στέλεχος της Τράπεζας Αττικής που είχε «παίξει» κομβικό ρόλο στην δανειοδότηση του κόκκινου εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα και της εταιρείας Τοξότης, Αθανάσιος Τσάδαρης, θα καθίσει αύριο στις 11.00 το πρωί, στη θέση του μάρτυρα για να εξεταστεί από τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, που διερευνά τους χειρισμούς του Νίκου Παππά στο διαγωνισμό την περίοδο 2015-2016 καθώς και στο στήσιμο του «πακέτου» των ΜΜΕ φιλικά προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην τραπεζικός, είχε αποχωρήσει από την θέση του αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλου της ATTICA Bank, το 2019 όταν αποκαλύφθηκε πως η ATTICA Bank χρηματοδότησε τον επιχειρηματία Χ. Καλογρίτσα με συνολικά δάνεια 119 εκατ. ευρώ έναντι 25 εκατ. ευρώ, εξασφαλίσεων για τις οποίες υπήρχαν πολλά ερωτηματικά εάν ήταν η πραγματική τους αποτίμηση.

Το τότε διοικητικό συμβούλιο της ATTICA Bank αναγνωρίζοντας ότι «μυρίζει» σκάνδαλο πραγματοποίησε εσωτερικό έλεγχο και κατέληξε σε πόρισμα, σύμφωνα με το οποίο, εντοπίστηκαν ευθύνες για 13 στελέχη της τράπεζας με «κεντρικό» πρόσωπο τον Αθανάσιο Τσάδαρη.

Να υπενθυμίσουμε πως όπως ανέφερε η εμπιστευτική έκθεση της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου της τράπεζας,

τα δάνεια προς τον κατασκευαστικό όμιλο ΤΟΞΟΤΗ, εκτοξεύτηκαν επί των ημερών της προηγούμενης διοίκησης, καθώς υπερδιπλασιάστηκαν μέσα σε ενάμιση χρόνο.

Η έκθεση αποκάλυπτε επίσης, πως η τότε διοίκηση δυσκολεύτηκε να διαχειριστεί την υπόθεση, καθώς η οριστική κατάρρευση του ομίλου Καλογρίτσα θα την επιβάρυνε με ζημίες κοντά στα 90 εκατ. ευρώ.

Γι’ αυτό τον λόγο, όταν τα προβλήματα του ομίλου Καλογρίτσα είχαν ενταθεί και η διοίκηση της ATTICA, είχε αποφασίσει να μην αυξήσει την έκθεσή της στον κατασκευαστικό όμιλο πέραν των 108 εκατ. ευρώ, του παρείχε πρόσθετη χρηματοδότηση περί τα 11 εκατ., με αποτέλεσμα στα τέλη του 2018 το συνολικό άνοιγμα να αγγίζει τα 119 εκατομμύρια.