Στην πολυσυζητημένη συνέντευξη του Νίκου Καρανίκα, τοποθετήθηκε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Mea Culpa» με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός.

«Μιλάμε για μια κεντρική ζώνη εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικού σταθμού όπου βλέπουμε τον πρώην σύμβουλο του πρωθυπουργού έναν άνθρωπο που από ότι φαίνεται είχε κυρίαρχο ρόλο στις αποφάσεις που λαμβάνονταν να βγαίνει και ‘’διαφημίζει’’, εν πάση περιπτώσει να περνάει ένα αφήγημα ελκυστικό ή μη δεν έχει σημασία, για το πόσο κανονικό είναι να δοκιμάζεις ηρωίνη στην ηλικία των 14 ετών και μάλιστα το συνέδεσε ότι είναι αριστεροί...», τόνισε ο κ. Ρωμανός.

«Επιμένω ότι σε μια κανονική χώρα αυτό δεν θα πέρναγε έτσι μεταξύ αστείου και σοβαρού και θα υπήρχαν πολύ σοβαρές αντιδράσεις. Θεωρώ ότι αυτό που αποδεικνύει και η χθεσινή συνέντευξη είναι ότι είχαμε άγιο τον Ιούλιο του ‘19», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την εγκληματικότητα, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ επισήμανε: «Είναι ένα ζήτημα στο οποίο έχει γίνει μεν πολύ δουλειά... Έχουνε γίνει σε 16 μήνες 33.000 χιλιάδες περιπολίες στην Αθήνα, 241.500 έλεγχοι, 35.500 προσαγωγές»

«Θέλω να πω ότι υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που συνηγορούν στο ότι έχει γίνει δουλειά το αν έχουμε να συζητήσουμε ότι πρέπει να ενταθεί αυτή η προσπάθεια είναι ξεκάθαρο και δεν νομίζω ότι διαφωνεί κανείς. Και ο πρώτος ο οποίος θα συμφωνούσε θα ήταν ο ίδιος ο κ. Χρυσοχοϊδης που νομίζω ότι όλη του την ενέργεια και την προσπάθεια τη βάζει σε αυτή την κατεύθυνση δηλαδή στο να είναι ακόμα πιο εντατική αυτή η δουλειά που γίνεται από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε. Δεν μπορώ να ακούω να κουνάνε το δάχτυλο αυτοί οι διαδήλωναν υπέρ των τρομοκρατών, αυτοί που φωνάζουν για να φύγουν οι αστυνομικοί από τις γειτονιές», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Να ξέρουμε ότι στις περιοχές Εξάρχεια, Άγιο Παντελεήμονα, Κολωνό, Κυψέλη, Ομόνοια, Πατήσια και στις λίγο πιο καλές από πλευράς εικόνας εγκληματικότητας Σύνταγμα , Ακρόπολη σε όλες αυτές τις περιοχές είχαμε μείωση στις κλοπές 37% και στις ληστείες 17%», διευκρίνισε ο κ. Ρωμανός.

«Γίνεται λοιπόν μια προσπάθεια, προφανώς πρέπει να ενταθεί, προφανώς η περίοδος μετά το lockdown δημιουργεί μια έξαρση σε συγκεκριμένα πεδία και μέσα σε αυτά είναι και συγκεκριμένα κομμάτια της εγκληματικότητας και εκεί είναι που θα πρέπει να ενταθεί η προσπάθεια και είμαι σίγουρος ότι και γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται πιο εντατικά», δήλωσε επιπρόσθετα.