Με κόντρες και ανταλλαγή βαριών χαρακτηρισμών μεταξύ του υπουργού Εργασίας και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή επί του νέου εργασιακού νομοσχεδίου, με τον υπουργό Εργασία, Κωστή Χατζηδάκη να απαντά στην κριτική που δέχεται, για τον εργασιακό χάρτη που θα αλλάξει. 

Μιλώντας στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής σε έντονο τόνο, ο υπουργός τόνισε: «Λέμε άσπρο λέτε μαύρο. Είστε μια πλήρως αναξιόπιστη αντιπολίτευση. Γι’ αυτό είστε και τόσο χαμηλά στις δημοσκοπήσεις. Η πολιτική σύγχυση, η εμπάθεια και η άρνηση των πάντων σας οδηγούν σε αυτό το σημείο. Και θα πάτε ακόμα χειρότερα. Δεν στενοχωριέμαι. Εδώ έχουμε όμως μια άνευ  προηγουμένου πολιτική υποκρισία. Παγκόσμιο ρεκόρ υποκρισίας».

«Αναγνωρίζω το δικαίωμα στη διαφωνία αλλά και το δικαίωμα στην αγανάκτηση και το δικαίωμα στην οργή. Αλλά είμαι περίεργος να δω όταν θα φτάσει η ώρα της ψηφοφορίας με πόση οργή και αγανάκτηση η αντιπολίτευση θα ψηφίσει τις διατάξεις για τις γονικές άδειες. Είμαι περίεργος να δω με πόση οργή και αγανάκτηση θα καταψηφίσουν την άδεια πατρότητας αλλά και τα μέτρα για την σεξουαλική παρενόχληση. Με πόση οργή θα καταψηφίσετε τις διατάξεις για τα παιδιά που δουλεύουν στα courier και τα delivery», ανέφερε χρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης και υπογράμμισε «ξεκινήσατε να ξιφουλκείτε πριν ακόμα δείτε το νομοσχέδιο». 

Παράλληλα ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε ψέμα την κατάργηση του οκταώρου λέγοντας πως «το νομοσχέδιο κατοχυρώνει το οκτάωρο εξ ου και η αντιπολίτευση το πήρε πίσω και άρχισε να μιλά για υπερωρίες». Μάλιστα κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι υποστηρίζοντας το ισχύον καθεστώς υπερασπίζεται την παρανομία και τη μαύρη εργασία καθώς η αποζημίωση 80% για την οποία η αντιπολίτευση λέει πως χάνεται δίνεται μόνο σε περιπτώσεις υπερωριών άνω του προβλεπόμενου από τον νόμο.