Τις κοινωνικές δομές της Κοινωφελούς Δημόσιας Επιχείρησης Πειραιά (ΚΟΔΕΠ) επισκέφθηκε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η δραστήρια υφυπουργός ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο της ΚΟΔΕΠ, Γιάννη Βοϊδονικόλα στο 10ο Γυμνάσιο Πειραιά, εκεί όπου πραγματοποιούνται τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Διδακτική Αλληλεγγύη», και συνομίλησε με το διδακτικό προσωπικό και τους μαθητές.

1_3
Η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, με τον πρόεδρο της ΚΟΔΕΠ, Γιάννη Βοϊδονικόλα.
«Με μικρές και μεγάλες δράσεις είμαστε πάντα στο πλευρό των συμπολιτών που μας έχουν ανάγκη. Έμπρακτα και ουσιαστικά. Γιατί η κοινωνική μας πολιτική δεν αφήνει κανέναν πίσω. Στηρίζουμε όλες τις σπουδαίες προσπάθειες της Κοινωφελούς Δημόσιας Επιχείρησης Πειραιά και του Δήμου Πειραιά για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας. Το κοινωνικό φροντιστήριο ''Διδακτική Αλληλεγγύη'' είναι ακόμα μία πρωτοβουλία της ΚΟ.Δ.Ε.Π. που που στηρίζει και προετοιμάζει μαθητές ασθενών οικονομικά οικογενειών να διεκδικήσουν ισότιμα μία θέση στο Πανεπιστήμιο», δήλωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Το διδακτικό προσωπικό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου βοηθάει μαθητές οικογενειών με χαμηλά οικονομικά εισοδήματα να βελτιώσουν τις σχολικές τους επιδόσεις και να διεκδικήσουν μία θέση στα ΑΕΙ, καταγράφοντας μάλιστα υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές εξετάσεις.


«Η παρουσία της Υφυπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου στις δομές της ΚΟ.Δ.Ε.Π. όπου λαμβάνουν χώρα δράσεις όπως η ''Διδακτική Αλληλεγγύη'', μας τιμά ιδιαίτερα και αναδεικνύει ακόμα περισσότερο το σημαντικό εθελοντικό έργο που επιτελείται στον Πειραιά, στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής. Είμαστε υπερήφανοι για τα παιδιά που έχουν μαθητεύσει στα κοινωνικά φροντιστήρια της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά και τα οποία έχουν καταγράψει ποσοστά επιτυχίας στις εισαγωγικές εξετάσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ που αγγίζουν το 90%! Η έμπρακτη στήριξη της Δόμνας Μιχαηλίδου μας δίνει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη να συνεχίσουμε στην κατεύθυνση ενίσχυσης των κοινωνικών δράσεων που αφορούν στη νέα γενιά Πειραιωτών», δήλωσε μετά το τέλος της επίσκεψης ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π., Γιάννης Βοϊδονικόλας.

2_2