Μέσω κοινών ανακοινώσεων εκφράζονται πλέον για πολλά και διάφορα ζητήματα της επικαιρότητας έξι πρώην υπουργοί και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που συνήθως επιλέγουν να κατακεραυνώσουν την κυβέρνηση για τις αποφάσεις της.

Πρόκειται για τους Άρη Σπηλιωτόπουλο, Ευάγγελο Αντώναρο, Χρήστο Ζώη, Κρινιώ Κανελλοπούλου, Νίκος Σταυρογιάννης και Σάββα Τσιτουρίδη.

Φουλ επίθεση στο Μαξίμου

Σε δήλωσή τους για το εργασιακό νομοσχέδιο κατέληξαν μάλιστα ότι «με τις κυβερνητικές επιλογές η χώρα απομακρύνεται από το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και μετατρέπεται σε ζώνη αντιαναπτυξιακής και αντικοινωνικής εργασιακής ευελιξίας με φθηνή και ελαστική εργασία, χωρίς κανόνες, χωρίς ελεγκτικούς μηχανισμούς, αφού αυτοί εκχωρούνται σε μια δήθεν ανεξάρτητη Αρχή και χωρίς κατοχυρωμένα κοινωνικά δικαιώματα».

Σενάρια για νέο κόμμα

Ουσιαστικά πρόκειται για ρητορική και επιχειρήματα που θυμίζουν αντίστοιχες «επιθέσεις» από ΚΙΝ.ΑΛ. και ΣΥΡΙΖΑ. Πλέον, μένει να φανεί αν οι κοινές θέσεις και δηλώσεις μετατραπούν σε δημιουργία πολιτικού φορέα, από τους έξι πρώην «γαλάζιους», σε μια περίοδο που τα σενάρια για δημιουργία νέου Δεξιού κόμματος δίνουν και παίρνουν.