Στο Κάιρο της Αιγύπτου μετέβη τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού στην αφρικανική χώρα.

Μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι στο Προεδρικό Μέγαρο Al Ittihadadiya στο Κάιρο, ο  πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Μουσταφά Μαντμπούλι , στο πρωθυπουργικό μέγαρο.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την κατοικία του πρέσβη της Ελλάδος στο Κάιρο, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

Εν συνεχεία, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Αλεξάνδρεια, όπου στις 8:45 θα συναντηθεί με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β' στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας.

Ακολούθως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Εθνικό Μουσείο Αλεξάνδρειας, τη Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας, και το Ελληνικό Τετράγωνο Αλεξάνδρειας, όπου βρίσκονται μεταξύ άλλων η Ελληνική Κοινότητα Αλεξάνδρειας, τα Ελληνικά Σχολεία και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται, επίσης, να συναντηθεί με εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αίγυπτο μέσα από δέκα φωτογραφίες