Στη Βόρεια Μακεδονία θα ταξιδέψει ο Αλέξης Τσίπρας στις αρχές Ιουλίου, προκειμένου να δώσει το «παρών» στο πρώτο Prespa Forum, που θα διεξαχθεί με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η στάση πάντως που θα κρατήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Οχρίδα, όπου θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αναμφίβολα προκαλεί σκέψεις και προβληματισμούς στην Κουμουνδούρου.

Κραυγαλέες προκλήσεις

Κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, που βρίσκεται σε εξέλιξη, τόσο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της γειτονικής χώρας, όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ, δεν απέφυγαν τις προκλήσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα την έντονη ενόχληση της Αθήνας και των Ελλήνων.

Υπενθυμίζεται ότι σε του ανάρτησή του στα social media, ο Ζάεφ έκανε λόγο για αγώνα της «Μακεδονίας» κόντρα στην Ολλανδία, στο πλαίσιο του Euro 2020, ενώ το έμβλημα της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας στις εμφανίσεις της εθνικής ομάδας, έχει τα αρχικά FFM (Football Federation of Macedonia).