Στις Σέρρες βρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για να παραστεί στις εκδηλώσεις εορτασμού των 108 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.

«Με συγκίνηση και περηφάνια γιορτάζουμε την επέτειο της απελευθέρωσης των Σερρών στη διάρκεια του Β’ Βαλκανικού Πολέμου», σημείωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του οπλαρχηγού της Επανάστασης του 1821, Εμμανουήλ Παπά, στην πλατεία Ελευθερίας.

«Ακατάβλητο εθνικό φρόνημα»

Επιπλέον, η κ.  Σακελλαροπούλου τόνισε: «Μία απελευθέρωση που σημαδεύτηκε από σφαγές, λεηλασίες και πυρπόληση της πόλης από τους απερχόμενους Βουλγάρους. Όμως, οι Σερραίοι, επιδεικνύοντας ακατάβλητο εθνικό φρόνημα, είχαν το σθένος να αναφωνούν, καθώς η 7η Μεραρχία του Ελληνικού Στρατού εισερχόταν στην πόλη, “ας καήκαμε, ζήτω το Έθνος”. Αυτή η εκδήλωση κορυφαίου πατριωτισμού μάς εμπνέει και μας εμψυχώνει. Η ζωντανή και ακμαία πόλη των Σερρών συνεχίζει και σήμερα την παράδοση των προγόνων της, δικαιώνοντας τους αγώνες αιώνων».



Στην επίσημη δοξολογία

Η κ. Σακελλαροπούλου παρέστη στην επίσημη δοξολογία που τελέστηκε στον μητροπολιτικό ναό των Παμμεγίστων Μαρτύρων, στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος.



Παρουσία Καραμανλή

Στις εορταστικές εκδηλώσεις, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, ενώ ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων το παρόν έδωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου.