Ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την  απόφαση επικύρωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας, αναφορικα΄με  την απόσπαση των αρχαιοτήτων του μετρό από τον Σταθμό Βενιζέλου και τη μετέπειτα επανατοποθέτησή τους όταν ολοκληρωθούν τα έργα.

«Σήμερα επιτέλους δίνεται και από τη Δικαιοσύνη, στο υψηλότερο επίπεδο, το πράσινο φως ότι το έργο μπορεί να γίνει πραγματικότητα, ότι οι Θεσσαλονικείς μπορούμε να έχουμε και Μετρό και αρχαία», επισημαίνει σε ανάρτησή του στο facebook ο εκ Θεσσαλονίκης κυβερνητικός αξιωματούχος αφήνοντας αιχμές κατά όσων έχουν κατά καιρούς προσφύγει στη Δικαιοσύνη: «Θέλω να πιστεύω ότι όσοι καθυστέρησαν το έργο με τις εκδικητικές προσφυγές τους, μετά κι από τη σημερινή απόφαση δεν θα συνεχίσουν να διχάζουν την πόλη μας. Για κάτι τόσο σημαντικό που το περιμέναμε τόσα χρόνια, ας προχωρήσουμε μια φορά όλοι ενωμένοι!»

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Καραγιάννη

«Μεγάλωσα σε μια Θεσσαλονίκη που είχε εθιστεί στο να νιώθει αδικημένη. Αλλά και αρκετές φορές, αδικούσε η ίδια τον εαυτό της. Όμηρος ηχηρών μειοψηφιών, που για όλα αντιδρούσαν, με όλα διαφωνούσαν και τελικά τίποτα δεν ήθελαν να πάει μπροστά.

Το Μετρό, παρά τις σοβαρές προσπάθειες που έγιναν, έφτασε να είναι για την πόλη μας το πιο σύντομο ανέκδοτο, που προσωπικά το άκουγα από παιδάκι και φτάσαμε κάποτε κανείς μας να μην πιστεύει ότι μια μέρα θα γίνει πραγματικότητα.

Σήμερα αυτό αλλάζει. Σήμερα επιτέλους δίνεται και από τη Δικαιοσύνη, στο υψηλότερο επίπεδο, το πράσινο φως ότι το έργο μπορεί να γίνει πραγματικότητα, ότι οι Θεσσαλονικείς μπορούμε να έχουμε και Μετρό και αρχαία.

Η απόφαση αυτή αποτελεί μια μεγάλη δικαίωση για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Κώστα Καραμανλή, που με γενναίες πολιτικές επιλογές έχουν βάλει την προσωπική σφραγίδα τους στο έργο. Αλλά ακόμα περισσότερο αποτελεί μια μεγάλη δικαίωση για την ίδια τη Θεσσαλονίκη, που με κάθε τρόπο έχει δείξει ότι κατά μεγάλη πλειοψηφία θέλει το έργο να γίνει πραγματικότητα.

Θέλω να πιστεύω ότι όσοι καθυστέρησαν το έργο με τις εκδικητικές προσφυγές τους, μετά κι από τη σημερινή απόφαση δεν θα συνεχίσουν να διχάζουν την πόλη μας. Για κάτι τόσο σημαντικό που το περιμέναμε τόσα χρόνια, ας προχωρήσουμε μια φορά όλοι ενωμένοι!

Αν μου επιτρέπεται και μια προσωπική αναφορά, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι νιώθω μεγάλη τιμή που από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Υποδομών έχω συμβάλει και εγώ στη μεγάλη προσπάθεια, αυτά τα δύο χρόνια, να προχωρήσει αυτό το εμβληματικό έργο για την πόλη μου.

Και βέβαια υπό τις οδηγίες του υπουργού, Κώστα Καραμανλή θα κάνουμε όλοι ό, τι είναι δυνατό για να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο και να ολοκληρώσουμε το συντομότερο δυνατό ένα έργο για το οποίο θα είμαστε όλοι περήφανοι και θα αλλάξει για πάντα την καθημερινότητα στην πόλη μας».

Δείτε την ανάρτησή του