Μήνυμα για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού έστειλε από το Ρέθυμνο, τρίτο σταθμό της περιοδείας του στην Κρήτη, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Σήμερα, συνεχίζοντας την περιοδεία στην Κρήτη, βρισκόμαστε στον Νομό Ρεθύμνης και στο Ρέθυμνο που πολύ σεβόμαστε και αγαπάμε, εν μέσω τουριστικής περιόδου, για να στηρίξουμε τον εμβολιασμό, να στηρίξουμε την προσπάθεια που κάνει όλη μαζί η ελληνική κοινωνία να θωρακιστεί υγειονομικά και με αυτό τον τρόπο να μπορέσουμε να έχουμε και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην οικονομία μας, στον τουρισμό μας, στην κοινωνική μας ζωή», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

«Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος των μεταλλάξεων. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος αυτή η πανδημία, που είναι μια τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας, να εξελιχθεί όπως εξελίσσεται και σε άλλες χώρες και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι», συνέχισε ο κ. Κικίλιας.

«Εμβόλια, εμβόλια και ξανά εμβόλια. Όλα τα εμβόλια για όλους, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Για τον εμβολιασμό κατ’ οίκον

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι ξεκινάει και το πρόγραμμα των κατ’ οίκον εμβολιασμών σε κατάκοιτους με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

«Καλούμε και τους ιδιώτες γιατρούς του Νομού, να συμμετέχουν, να μπουν στις πλατφόρμες με την αποζημίωση την οποία θα πάρουν για να εμβολιάσουν τους συμπατριώτες μας, τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν», δήλωσε.

«Αυτή είναι η δουλειά μας και η αποστολή μας. Να είμαστε στην υπηρεσία του πολίτη», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κικίλιας συμμετείχε σε σύσκεψη στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου με τους τοπικούς φορείς, ενώ επανέλαβε την ανάγκη η Κρήτη να πρωτοπορήσει στον εμβολιασμό, όπως κάνει και σε κάθε τομέα.