Οι κρατήσεις κινούνται στο 60-70% για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στις Κυκλάδες και φαίνεται μια καλή εικόνα και για τον Σεπτέμβριο, τόνισε η Σοφία Ζαχαράκη, υφυπουργός Τουρισμού, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Μπρα Ντε Φερ με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή.

Ειδικότερα, η κ. Ζαχαράκη σημείωσε πως έχουν αυξηθεί και η απευθείας πτήσεις. « Πολλές πτήσεις από τη Ρουμανία, 40% αύξηση από τη Γαλλία από το '19, από τη Ρωσία από την προηγούμενη εβδομάδα έχουμε 39 εγκεκριμένες πτήσεις. Η ελληνική πλευρά έχει δώσει όλες τις διευκολύνσεις στη ρωσική πλευρά», ανέφερε και κατέληξε. «Συνεχίζουμε τη μάχη κάθε μέρα για την πορεία του τουρισμού».

Αναλυτικά η συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στα Παραπολιτικά 90,1

Ο  υφυπουργός Τουρισμού, κα Σοφία Ζαχαράκη,  μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους  Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Αναφορικά με την τουριστική περίοδο η κ. Ζαχαράκη τόνισε: «Πρέπει να είμαστε  σε αυτό πάρα πολύ ρεαλιστές ούτε να δημιουργούμε υπεραισιοδοξία αλλά  ούτε να ισοπεδώνουμε τις προσπάθειες που έχουνε γίνει μέχρι τώρα. Οι κρατήσεις κινούνται περίπου στο 60 με 70% για τον  Ιούλιο και τον Αύγουστο στις Κυκλάδες και φαίνεται μια καλή εικόνα και για τον Σεπτέμβριο». 

Ερωτηθείσα αν εκτιμά ότι η άνοδος των κρουσμάτων θα επηρεάσει τις κρατήσεις απάντησε: «Αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται κάτι τέτοιο, φαίνεται ότι υπάρχει μια σταθερότητα, με αύξηση βέβαια από τις 15 Ιουλίου και μετά. Σε αυτό βοηθούν και πάρα πολλές απευθείας πτήσεις που υπάρχουν πλέον  στα 14 νέα περιφερειακά αεροδρόμια. Η  Austrian  έχει αυξήσει κατά πολύ τις αφίξεις, οι Ρουμάνοι  δίνουν  φοβερούς αριθμούς αφίξεων φέτος. Η   Blue Air  προσθέτει  αεροπορικές πτήσεις και θέσεις , όπως και η Transavia  από τη Γαλλία βάζει 40% παραπάνω θέσεις  από το 2019. Από τη Ρωσία έχουν  ξεκινήσει ήδη εγκεκριμένες  39 πτήσεις από την προηγούμενη εβδομάδα. Η ελληνική πλευρά  και το υπουργείο Μεταφορών και το υπουργείο Τουρισμού έχει προσφέρει όλες τις διευκολύνσεις  προς τη ρωσική πλευρά.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια, κάθε μέρα είναι μια μάχη και αυτή η μάχη δίνεται από όλους μας χέρι- χέρι. Στον τουρισμό υπάρχουν μόνο συνέργειες, συνέργεια με την εστίαση, συνέργεια με τα αεροπλάνα, με τις υποδομές. Όλα είναι φιλοξενία, το τι συνθήκες θα βρει ο κάθε ταξιδιώτης που θα έρθει στην Ελλάδα είναι ένα ολιστικό προϊόν  για αυτό και εμείς μιλάμε  και για το παρόν του τουρισμού με ένα σχέδιο που επικοινωνήσαμε νωρίς. το ανακοίνωσε το Φεβρουάριο ο Πρωθυπουργός... Ο ταξιδιώτης έχει όλες τις πληροφορίες συγκεκριμένες και συγκεντρωμένες  στο travel.gov που βλέπει κάθε περιφέρεια πως πηγαίνει και με πολύ πιο λεπτομερή ανάλυση ως προς τα συμβάντα και ως προς τις εισαγωγές στις ΜΕΘ αλλά από την άλλη βλέπει και τον εμβολιασμό.  Δεν λεω ότι όλα είναι ιδανικά αλλά έχουμε σχέδιο και  το ξέρουν οι ταξιδιώτες. Ξέρουν σε ποια χώρα έρχονται και θέλουν να νοιώθουν ασφαλείς οπότε η ευελιξία σα μέτρα είναι και ένα σημείο δυναμισμού. Όταν βλέπουμε ότι πρέπει κάποια πράγματα να ληφθούν ως μέτρα αυτό αυξάνει και την αξιοπιστία της χώρας γιατί σημαίνει ότι η ασφάλεια είναι νούμερο 1 προτεραιότητα».

Ερωτηθείσα αν θα καταφέρουμε να πιάσουμε το 45% των εσόδων του 2019 ανέφερε: «Παλεύουμε υψηλούς στόχους, παλεύουμε τους στόχους όλων αυτών που είχαμε πει το βασικότερο όμως που παλεύουμε,  γιατί συνδέονται όλα αυτά και με τη μέση δαπάνη αλλά και τα έσοδα είναι η ποιότητα και  αίσθηση ασφάλειας. Όταν η Ελλάδα κέρδισε πέρυσι αυτό το χρυσό διαβατήριο της αξιοπιστίας, όταν κερδίσαμε  τη διάκριση ως πιο ασφαλής προορισμός  με την επανεκκίνηση αυτό το στόχο πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Υψηλές υπηρεσίες, ασφάλεια, προστασία και του ταξιδιώτη αλλά και του πολίτη κάθε περιοχής.  

Έχουμε δρόμο να καλύψουμε, δεν θέλω να εξωραΐσω καταστάσεις αλλά έχουμε ένα μέτωπο αυτή τη στιγμή, με τον εμβολιασμό που είναι το διαβατήριο μας για την επόμενη μέρα πρέπει όλοι να πάμε μπροστά. Αξίζει στις θυσίες που έχουνε κάνει όλοι αυτοί οι άνθρωποι στον τουρισμό, από αυτό περιμένουμε  φέτος για να έχουμε την συνεισφορά στο ΑΕΠ.  Συνεχίσουμε την προσπάθεια».