«Πλέον έχουμε ένα τεράστιο όπλο κατά της πανδημίας, το εμβόλιο που είναι πλέον διαθέσιμο σε όλους» ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Παναγιώτη Τζένο.

«Σήμερα είναι ήδη εμβολιασμένο ή έχει κλείσει ραντεβού πάνω από το 73% των εκπαιδευτικών» τόνισε η υπουργός αναφερόμενη στην εκπαιδευτική κοινότητα, όμως συμπλήρωσε πως «πρέπει να πείσουμε και τους υπολοίπους και τους φοιτητές μας να εμβολιαστούν». Σχετικά με τον εμβολιασμό των μαθητών ανέφερε πως δεν έχει συζητηθεί ακόμη, ενώ ξεκαθάρισε πως «ακολουθούμε τις εισηγήσεις της Επιτροπής Εμβολιασμών».

Η Νίκη Κεραμέως πρόσθεσε επίσης ότι «εντός του καλοκαιριού θα γίνουν οι 11.700 διορισμοί εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση μετά από 12 χρόνια, την ώρα που συνταξιοδοτούνται χιλιάδες εκπαιδευτικοί» ανέφερε σχετικά με την κατάσταση στο μέτωπο της Παιδείας ενώ υποστήριξε πως «ενδυναμώνουμε την εκπαίδευση με τους διορισμούς, επιμορφώσεις και αξιολογήσεις των εκπαιδευτικών με στόχο τη βελτίωσή του».

Και συμπλήρωσε πως «από τον Σεπτέμβριο τα παιδιά θα μπορούν να πηγαίνουν από τα 4 στο νηπιαγωγείο, ενώ σε κάθε δημόσιο νηπιαγωγείο μπαίνουν τα Αγγλικά και εργαστήρια δεξιοτήτων».

Διπλάσια Πρότυπα Σχολεία στη χώρα

Ειδικότερα, η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι «οι διορισμοί θα βρουν τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία τον Σεπτέμβριο. Στην πανδημία στην τηλεκπαίδευση οι εκπαιδευτικοί μας δούλεψαν πολύ σκληρά».

Σχετικά με την αξιολόγηση

Για την αξιολόγηση σημείωσε πως «σε περίπτωση μη θετικής αξιολόγησης είναι η υποχρεωτική επιμόρφωση, τόνισε η υπουργός ενώ συμπλήρωσε πως «στόχος είναι επιμορφωτικός, ο εκπαιδευτικός να γίνεται συνεχώς καλύτερος. Ο εκπαιδευτικός θα αξιολογείται στα 2 χρόνια για την υπηρεσιακή του συνέπεια και στα 4 για το πώς κάνει το μάθημα κλπ».

Όσον αφορά τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών έκανε γνωστό ότι θα δημοσιοποιηθούν στους μαθητές  «με τρία κανάλια τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών φέτος, με ανάρτηση στα σχολεία πάντα με κωδικούς, στην ιστοσελίδα του υπουργείου και με SMS στα κινητά των υποψηφίων».

Για το κλείσιμο των σχολείων

Σχετικά με το ενδεχόμενο εκ νέου κλεισίματος των σχολείων λόγω έξαρσης της πανδημίας, η Νίκη Κεραμέως ανέφερε πως «έχουμε φύγει από τη λογική των οριζόντιων μέτρων. Η λογική είναι ότι οι εμβολιασμένοι επιστρέφουν στην κανονικότητα, για τους ανεμβολίαστους συνεχίζουν να υπάρχουν μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας». «Θα τα συζητήσουμε όλα αυτά. Ο στόχος είναι η επιστροφή στην κανονικότητα», κατέληξε.