Σημαντικό προβάδισμα για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής έχει η Φώφη Γεννηματά έναντι του Ανδρέα Λοβέρδου και του Νίκου Ανδρουλάκη.

Διαφορά που «αγγίζει» το 10%

Ειδικότερα, η αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, είναι πρώτη στις προτιμήσεις για την την προεδρία του κόμματος. Συγκεκριμένα, όπως δείχνουν τα ευρήματα της MRB συγκεντρώνει ποσοστό 29% στο σύνολο του εκλογικού σώματος. Από την άλλη, ο Ανδρέας Λοβέρδος που έχει εκφράσει ανοιχτά την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, έρχεται δεύτερος με ποσοστό 20%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 12%. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίος είχε διεκδικήσει την προεδρία και το 2017 αλλά τελικά ηττήθηκε από τη Φώφη Γεννηματά.

Ένα ποσοστό της τάξης του 6,9% θα επιθυμούσε για πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ κάποιον άλλο υποψήφιο, ενώ ένα 30,4% δεν θέλει να πάρει θέση.



Ακόμα μεγαλύτερη διαφορά Γεννηματά – Λοβέρδου εντός των τειχών του ΚΙΝΑΛ

Στη δημοσκόπηση έγινε η ίδια ερώτηση και στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ (του 2019). Εκεί η ψαλίδα μεγαλώνει ακόμα περισσότερο. Η Φώφη Γεννηματά συγκεντρώνει ποσοστό 56,7% έναντι 24,3% του Ανδρέα Λοβέρδου και 15,9 % του Νίκου Ανδρουλάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μεγαλύτερα ποσοστά του Ανδρέα Λοβέρδου εμφανίζονται μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας και της Ελληνικής Λύσης. Από την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά έχει μεγαλύτερη αποδοχή μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ 25.

Σε ερώτηση για αν το ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να κάνει συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία ή τον ΣΥΡΙΖΑ, το 63% των ψηφοφόρων του Κινήματος Αλλαγής λέει ότι «σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να συνεργαστεί ή να συμμαχήσει με κάποια από τα δύο μεγάλα κόμματα». Ένα ποσοστό 33,3% του συνόλου των ερωτηθέντων είναι αρνητικό σε ενδεχόμενη συνεργασία.