«Όσοι συμμετέχουν σε διαδηλώσεις χωρίς μέτρα είναι αρνητές του κοροναϊού που πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Secret’’ με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο βουλευτής και αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης σημείωσε πως οι διαδηλώσεις πρέπει να γίνονται με τους όρους που προβλέπονται και δεν πρέπει να επαναληφθούν στο βαθμό που κινδυνεύει η δημόσια υγεία.

Με αφορμή την αναστολή εργασίας των υγειονομικών αν δεν εμβολιαστούν, ανέφερε πως δεν υπάρχει θέμα απολύσεων υπογραμμίζοντας ότι η υποχρεωτικότητα είναι όπου απαιτείται.

Την ίδια στιγμή ο βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε τον Παύλο Πολλάκη, λέγοντας ότι στην ουσία είναι αρνητής των εμβολιασμών και τον χαρακτήρισε «παρτάκια», καθώς όπως είπε, κινείται στη λογική «κάντε το εμβόλιο εσείς και εγώ θα επανεξετάσω αφού δω τις παρενέργειες».

Παράλληλα ο κ. Πλεύρης εξέφρασε την προσωπική του άποψη πως εάν δεν αποδώσουν τα μέτρα θα πρέπει να πάμε σκληρότερα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Για την παραπομπή του Νίκου Παππά στο ειδικό δικαστήριο, είπε πως πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ δεν έδωσε εξηγήσεις για τα sms που έστελνε τονίζοντας ότι θα κληθεί πλέον να δώσει εξηγήσεις στο δικαστικό συμβούλιο.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Θάνου Πλεύρη στα Παραπολιτικά 90,1:

Με αφορμή τις χθεσινές διαδηλώσεις κατά του εμβολιασμού,
ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε: «Χθες ήταν το πιο σκληροπυρηνικό μέρος των αρνητών του εμβολίου γιατί υπάρχουν και άνθρωποι που λένε ότι καταλαβαίνω τον κίνδυνο αλλά έχω έναν φόβο για τις σπάνιες αυτές επιπλοκές και αυτόν τον κόσμο προσπαθούμε να πείσουμε, ο κόσμος όμως αυτός δεν θα βρισκόταν σε μια διαδήλωση χθες χωρίς μέτρα. Αυτοί που είναι σε διαδηλώσεις χωρίς μέτρα κατά βάση είναι οι άνθρωποι που θεωρούν είτε ότι όλο αυτό είναι μια παγκόσμια συνωμοσία είτε ότι με τα εμβόλια θα έρθουν κυβερνήσεις παγκοσμίως για να κάνουν παρεμβάσεις είτε στο DNA μας είτε με τσιπάκι. Αυτός ο κόσμος δεν θα πειστεί ποτέ».

«Οι διαδηλώσεις πρέπει να γίνονται με τους όρους που προβλέπονται και αυτό το οποίο έγινε χθες δεν πρέπει να επαναληφθεί στο βαθμό που θίγει τη δημόσια υγεία ή αν επαναληφθεί ακόμα και αυτοί που είναι αρνητές οφείλουν να σέβονται τα μέτρα τα οποία βάζει η πολιτεία. Γιατί είναι δικαίωμα του καθενός να νοσήσει αλλά δεν είναι δικαίωμα του καθενός να σκοτώσει και όταν κάποιος είναι μια κινούμενη βόμβα με κορονοϊό δεν θα του πω εγώ γιατί έχεις κοροναϊό; Ως πολιτεία πρέπει να τον προστατεύσω, να του παρέχω κρεβάτι αν χρειαστεί αλλά δεν θα του επιτρέψω αυτόν τον αρνητισμό του να τον κάνει κινούμενη βόμβα για την πολιτεία. Συνεπώς από εδώ και πέρα θα πρέπει να είμαστε πιο προετοιμασμένοι να μην επιτρέψουμε τέτοια φαινόμενα που διασπείρουν τη νόσο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι ότι μας έπιασαν στον ύπνο, υπήρξε μια ανοχή η οποία προφανώς βάσει των συνθηκών που υπάρχουν δεν θα υπάρξει στην πορεία και θα εφαρμόζεται απόλυτα ο νόμος. Το διακύβευμα είναι η δημόσια υγεία δεν μπορεί λοιπόν αυτός ο οποίος μιλάει για τη δική του ελευθερία να μην κάνει το εμβόλιο, να μην σέβεται τη δική μου ελευθερία που θέλω να συναναστρέφομαι με κόσμο που δεν θα μου διασπείρει τη νόσο», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Γιατί εμείς οι εμβολιασμένοι νοσούμε μεν πιο δύσκολα, μεταδίδουμε πιο δύσκολα αλλά δεν είμαστε Χαιλάντερ και εμείς κινδυνεύουμε άρα αν ο άλλος θέλει να είναι κινούμενη βόμβα εγώ έχω απαίτηση από την πολιτεία να με προστατεύει εμένα που έχω εμβολιαστεί. Οπότε και τα μέτρα θα εφαρμοστούν και τέτοιες εικόνα δεν πρέπει να υπάρξουν και με ένα ξεκάθαρο τρόπο θα πρέπει να πούμε ότι η ελευθερία τους είναι σεβαστή στο βαθμό όμως που επηρεάζει την ελευθερία των άλλων θα δεχτεί περιορισμούς», δήλωσε επιπρόσθετα.

Ερωτηθείς αν υπάρχει θέμα απολύσεων των υγειονομικών που δεν θα δεχτούν να εμβολιαστούν μετά και την αναστολή εργασίας, ο κ. Πλεύρης απάντησε: «Όχι, όπως ξεκαθάρισε η κυβέρνηση και διευκρίνισε και η κα Μιχαηλίδου η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή το μόνο που έχει ξεκαθαρίσει είναι σε πολύ συγκεκριμένους κλάδους γιατί το θέμα της υποχρεωτικότητας δεν μπορεί να είναι μαζικό πρέπει να είναι εκεί που κατά τεκμήριο όλοι συμφωνούμε και φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που θα έχει τον πατέρα του σε ένα γηροκομείο και θα τον περιθάλπει ένας άνθρωπος ο οποίος δεν θέλει να τον εμβολιαστεί. Λέμε λοιπόν αναστολή εργασίας εκεί όμως δημιουργείται ένα θέμα ότι θα πρέπει να καταλάβει ο άλλος που μπαίνει σε αναστολή εργασίας ότι μπορεί να είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα που διαρκεί η πανδημία οπότε το πρόβλημα θα το έχει αυτός».

Για τη στάση του κ. Πολάκη, επισήμανε: «Άκουγα χθες τον κ. Τσίπρα να λεει ότι δεν πρέπει να βάλουμε υποχρεωτικότητες και πρέπει να πάμε στην πειθώ δηλαδή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπειθε τον κόσμο να εμβολιαστεί και ρωτώ ο κ. Τσίπρας δεν έχει πείσει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας του και γιατρό κ. Πολάκη να εμβολιαστεί πως λοιπόν ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός θα έπειθε τον οποιονδήποτε όταν τον πρωτοκλασάτο υπουργό Υγείας του δεν τον πείθει;».

«Ο κ.Πολάκης ανήκει στην πολύ μικρή μειοψηφία των υγειονομικών που στην πραγματικότητα είναι αρνητής του εμβολίου γιατί όταν λεει θα το επανεξετάσω τον Σεπτέμβριο βγάζει τον χαρακτήρα του ''παρτάκια'' δηλαδή κάντε το εσείς τώρα το εμβόλιο μπας και φτιαχτεί η ανοσία και εγώ θα το επανεξετάσω μετά ώστε αν και εφόσον υπάρχουν σπάνιες επιπλοκές να κινδυνεύσετε εσείς που θα το κάνετε και εγώ θα είμαι εκ του ασφαλούς. Αυτό δεν συνάδει σε χαρακτήρα πολιτικού, αυτό συνάδει σε χαρακτήρα ωφελιμιστή που σου λεει άστο να το κάνουν τώρα οι άλλοι και εγώ να τις σκαπουλάρω, να μπω στην ανοσία διά της τεθλασμένης οι άλλοι να την φτιάξουν και εγώ να σωθώ. Αυτό δεν είναι χαρακτηριστικό ούτε πολιτικού ούτε γιατρού», τόνισε.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι στην περίπτωση που δεν πιάσουν τα μέτρα αυτά θα πρέπει να πάμε σε σκληρότερα, απάντησε: «Αν ρωτούσαν την άποψή μου σε περίπτωση που δεν αποδώσουν τα μέτρα ναι, πρέπει να πάμε σε σκληρότερα μέτρα για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία».

Αναφορικά με την παραπομπή του κ.Παππά, σημείωσε: «Εγώ δεν άκουσα από κανέναν, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Παππά που δεν είπε κουβέντα για τα SMS, να εξηγεί. Να εξηγήσει τι εννοούσε όταν έλεγε στον κ.Καλογρίτσα «πήγαινε στον Κοντομηνά θα κάνει ότι του πούμε», να εξηγήσει όταν ο κ. Μαρινάκης σε συνέντευξή του αναφερόταν ότι του έστειλε ο κ. Παππά τον κ. Καλογρίτσα και του ζήτησε για λογαριασμό του κ. Παππά 20 εκατ. ευρώ με τη μορφή δανείου τι έχει να πει. Να ακούσουμε τον κ. Παππά να πει όταν στέλνει για συναντήσεις τον κ.Καλογρίτσα με την CCC τι έχει να πει. Να πει τι εννοούσε στο SMS που του έστελνε ο κ. Καλογρίτσας κα έλεγε ''δεν θα έχουμε τα λεφτά πάρε τηλέφωνο τον Χούρι και πες του ότι είναι για την ελληνική κυβέρνηση''».

«Ο κ. Παππάς έχει κάτι που το γνωρίζει, μπορεί επικοινωνιακά να θέλει να κρύβεται πίσω από τη σοβαρότητα της δουλειάς που έκανε η Επιτροπή και για το αδίκημα για το οποίο δεν βρήκε τα επαρκή στοιχεία είπε να μην παραπεμφθεί. Αυτά που μας είπε χθες ο κ. Παππάς θα κληθεί να τα πει στο δικαστικό συμβούλιο γιατί όταν θα συγκροτηθεί και θα τον καλέσουν και ενώ σε εμάς επέλεξε να μην έρθει και να δώσει ένα υπόμνημα εκεί θα πάει και θα του πουν ''κ.Υπουργέ τι εννοείτε σε αυτό το SMS;'' και εκεί δεν είναι Βουλή ανέβηκα πάνω, μίλησα και έφυγα εκεί θα πρέπει να απαντήσει. Άρα ο κ. Παππάς γνωρίζει τι τον περιμένει, τη βάσανο που έχει να ακολουθήσει. Εγώ θα σεβαστώ το τεκμήριο αθωότητας του κ. Παππά αλλά στο Δικαστικό Συμβούλιο ο κ. Παππάς δεν θα μπορεί να σιωπά. Θα πρέπει να απαντήσει και αυτόν που θα πρέπει να ανατρέψει είναι τον ίδιο του τον εαυτό. Ο μάρτυρας κατηγορίας σε αυτή την υπόθεση δεν είναι ο Καλογρίτσας, είναι ο Νίκος Παππάς γιατί τα μηνύματα είναι δικά του», κατέληξε.