Την εργαλειοποίηση της πανδημίας για να στηρίξει το αφήγημά του περί απολύσεων στο Δημόσιο έχει επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε στην αξιωματική αντιπολίτευση δημιούργησε μία ατζέντα την οποία τροφοδοτεί σταθερά και ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανακυκλώνει, με επίκεντρο τον «μπαμπούλα» των απολύσεων στον Δημόσιο τομέα.

«Ξέρετε γιατί δεν σας παρακολουθούν οι εργαζόμενοι; Γιατί μιλήσατε για τον μπαμπούλα και τον λύκο που έρχεται πάρα πολλές φορές. Έρχεται η Δεξιά. Τί θα σας κάνει η Δεξιά σε εσάς τους εργαζόμενους του δημοσίου; Θα σας απολύσει. Και τελικά οι εργαζόμενοι δεν είδαν καμία απόλυση» είχε δηλώσει από το βήμα της Βουλής πριν από έναν μήνα ο Βορίδης απευθυνόμενος στον Ζαχαριάδη.

Με αφορμή τη συζήτηση περί της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών που έχει ανοίξει το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να επαναφέρει το συγκεκριμένο ζήτημα.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις επιπτώσεις που θα αντιμετωπίσει ένας δημόσιος υπάλληλος ο οποίος αρνείται να εμβολιαστεί σε περίπτωση που ο εμβολιασμός καταστεί υποχρεωτικός, ο Βορίδης ήταν σαφής: «Το παρόν θεσμικό πλαίσιο, ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας προβλέπει την παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο το οποίο θα κρίνει την τύχη του».

Την απάντηση αυτή έσπευσε να εκμεταλλευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τα συστημικά του μέσα να έχουν ξεκινήσει από τις προηγούμενες ημέρες μία ενορχηστρωμένη επίθεση, προσπαθώντας να πείσουν ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την πανδημία για να προχωρήσει σε απολύσεις.

Εξάλλου, όπως έλεγε και ο Γκέμπελς «η προπαγάνδα είναι σαν την τέχνη. Δεν χρειάζεται να σέβεσαι την αλήθεια».

Είναι ξεκάθαρο ότι η διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ στο μείζον αυτό ζήτημα που αφορά στη δημόσια υγεία υπονομεύει την εμβολιαστική διαδικασία, καθώς από τη μία ο αρχηγός του Αλέξης Τσίπρας τάσσεται υπέρ των εμβολιασμών και από την άλλη στελέχη του κόμματός του όπως ο Παύλος Πολάκης και η Θεοδώρα Τζάκρη μιλάνε για «ξεφτιλισμένους επιστήμονες» και για «εμβόλια που βρίσκονται στο στάδιο της προσωρινής αδειοδότησης», ρίχνοντας επί της ουσίας νερό στον μύλο του αντιεμβολιαστικού κινήματος.

Είναι πλέον ηλίου φαεινότερο ότι στον ΣΥΡΙΖΑ, πιστοί στο ρητό «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» οραματίζονται νέες πλατείες αγανακτισμένων. Άπαντες εξάλλου γνωρίζουν ότι βρισκόμαστε στην τελευταία φάση αυτής της δραματικής κατάστασης που βιώσαμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα και ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει τα τελευταία του χαρτιά.

Την πρώτη φορά υπονόμευσαν την οικονομία με τη γνωστή σε όλους κατάληξη, πλέον δεν διστάζουν να υπονομεύσουν τη δημόσια υγεία. Και αυτό ο λαός το γνωρίζει.