Ένταση με το …καλησπέρα σημειώθηκε στη Βουλής ανάμεσα στην υφυπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου, με αφορμή τα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής και ειδικά για τα voucher των παιδιών των δημοσίων υπαλλήλων για μια θέση σε βρεφονηπιακό σταθμό.

Την Δόμνα Μιχαηλίδου την έχουμε συνηθίσει να μιλάει πάντα σε ήπιους τόνους και με πολύ υπομονή να απαντά στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, και στις ερωτήσεις των βουλευτών, όχι όμως σήμερα που δεν άντεξε και για πρώτη φορά ανέβασε και ένταση και πίεση…και μάλιστα χτύπησε και το χέρι στο έδρανο, φωνάζοντας «άλλο ψέμα δεν γίνεται κυρία Φωτίου, εδώ είμαστε όλοι μαζί για τις κοινωνικές πολιτικές και για την παιδική προστασία. Και δεν περίμενα από κανένα κόμμα να είναι ενάντια στη παιδική προστασία! Δεν θα πω παραπάνω γιατί με προκαλείτε με τη λέξη που χρησιμοποιήσατε και με την γελοιότητα! Σας παρακαλώ πολύ, έχουμε καθήκον προάσπισης της παιδικής προστασίας», σημείωσε η κυρία Μιχαηλίδου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Θεανώ Φωτίου, κατηγόρησε την κυβέρνηση και τη Δόμνα Μιχαηλίδου για παραπληροφόρηση και «ψεύτικες εξαγγελίες εξαπάτησης των πολιτών», υποστηρίζοντας αφενός ότι δεν έχει βγει – όπως ανακοινώθηκε - η πρόσκληση για τα voucher των παιδιών των δημοσίων υπαλλήλων αφού στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ παραπέμπονται όλες οι λεπτομέρειες στην πρόσκληση ενδιαφέροντος που «θα» εκδοθεί, αφετέρου ότι μειώνονται οι κοινωνικές παροχές προς τους πολίτες.

Φυσικά η κ. Μιχαηλίδου δεν χαρίστηκε και απάντησε άμεσα, «Ποιος σας ενημερώνει κυρία Φωτίου. Την προδημοσίευση της πρόσκλησης για τους δημόσιους υπαλλήλους όπου φαίνεται ότι διευρύνουμε τα εισοδηματικά κριτήρια δεν το είδατε; Αν δεν το είδατε κακώς ήρθατε σήμερα να κάνετε κριτική!» είπε σε έντονο ύφος η υφυπουργός Εργασίας.