Από το βήμα της Βουλής επέλεξε να επιτεθεί στην κυβέρνηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας όπου επέρριψε ευθύνες για την εκπαίδευση και τον νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή αλλά και για την διαχείριση της πανδημίας ιδιαίτερα στα νησιά και τη Μύκονο.

Στο θέμα της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα ΑΕΙ, εξαπέλυσε επίθεση στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια, λέγοντας πως χιλιάδες παιδιά θα μείνουν φέτος εκτός ΑΕΙ.

«Ως άλλη Ηρώδης έρχεστε και σφαγιάζετε ανθρώπους, ντιλάρατε με τους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων. Γιατί δεν σας απασχολεί για αυτούς που θα αποκτήσουν πτυχία ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, γιατί δεν βάζετε ΕΒΕ στα ιδιωτικά κολλέγια, αλλά εκεί υπάρχει βάση εισοδήματος», είπε απευθυνόμενος προς την υπουργό Παιδείας.

«Δεν έχω κάτι με τους γονείς που στέλνουν τα παιδιά στα ιδιωτικά κολλέγια, αλλά με την αθλιότητα του κ. Μητσοτάκη και της κ. Κεραμέως, να οδηγήσουν με το έτσι θέλω τους μαθητές εκεί. Είναι εκ προμελήτης έγκλημα ο αποκλεισμός 20.000 30.000 μαθητών από τη δημόσια εκπαίδευση. Αποδεικνύεστε ως οι μεγαλύτεροι ντίλερς συμφερόντων που πέρασαν από τα έδρανα αυτής της χώρας. Πάρτε πίσω αυτό το έκτρωμα μη προχωράτε στο έγκλημα αυτό», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

Όσον αφορά την πανδημία ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «Η χώρα διασύρεται διεθνώς είπε για τo «μίνι lockdown» στη Μύκονο. Ανοίξατε τον τουρισμό χωρίς μέτρα, με προχειρότητα. Σταματήστε αυτή την ανοησία με τους διχασμούς, τις απειλές και τους εκβιασμούς», ανέφερε.