Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
tsipras
Πολιτική

Στη Μύκονο θα βρεθεί την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας

Όπως είναι φανερό, οι κυβερνητικές αποφάσεις θα παίξουν ρόλο ως προς τον προγραμματισμό των κινήσεων Τσίπρα

Τη Μύκονο αναμένεται να επισκεφθεί αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, με στόχο να παρέμβει στην υπόθεση του τοπικού lockdown. Θυμίζουμε πως η Μύκονος βρίσκεται σε καθεστώς ιδιότυπου lockdown, το οποίο επιβλήθηκε μετά από την καταγραφή πολύ μεγάλης αύξησης κρουσμάτων κοροναϊού, λόγω του έντονου συνωστισμού σε κέντρα διασκέδασης του νησού.

Όπως είναι γνωστό, στη Μύκονο έχει επιβληθεί απαγόρευση της μουσικής στα μαγαζιά όλο το 24ωρο, ενώ υπάρχει και απαγόρευση κυκλοφορίας από τη μία το πρωί. Ωστόσο, όπως έγραψε το protothema.gr, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να άρει πρόωρα τα περιοριστικά μέτρα - που κανονικά θα ίσχυαν ως τις 26 Ιουλίου, μιας και από τις πρώτες ημέρες της εφαρμογής τους συνέβαλαν στον περιορισμό των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Όπως είναι φανερό, οι κυβερνητικές αποφάσεις θα παίξουν ρόλο ως προς τον προγραμματισμό των κινήσεων Τσίπρα - μιας και η πρόωρη άρση των μέτρων, τα οποία είχαν προκαλέσει την αντίδραση των τοπικών επιχειρηματιών, θα καθιστούσε άνευ αντικειμένου την επίσκεψή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας παρενέβη από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης του lockdown στο νησί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέροντας: «Το lockdown στη Μύκονο πιστοποιητικό της παταγώδους αποτυχίας. Στέλνει αρνητικό σήμα για το σύνολο του τουρισμού μας. Αν υπήρχε φιλότιμο, θα ακούγαμε μια συγνώμη για το πρόχειρο-χωρίς μέτρα άνοιγμα του τουρισμού. Αντί συγνώμης όμως, μόνο αυτοθαυμασμός και στοχοποίηση των πολιτών».