Στην προσφυγή της ΑΔΕΔΥ και δυο ομοσπονδιών του e-ΕΦΚΑ στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της υπουργικής απόφασης για την πιστοποίηση των δικηγόρων και λογιστών που θα εμπλακούν στην διαδικασία απονομής συντάξεων από τον e-ΕΦΚΑ , αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Εργασίας μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι: «Η ΑΔΕΔΥ και δυο ομοσπονδίες από τον e-ΕΦΚΑ προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη εναντίον ενός μέτρου που εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους. Το πρόβλημα δεν είναι κομματικό ούτε ιδεολογικό, είναι πρόβλημα ς εξυπηρέτησης των πολιτών. Αυτό τους καλώ να αντιληφθούν.

Ο Κωστής Χατζηδάκης αναφερόμενος στο ζήτημα υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν θα φοβηθεί παρωχημένες συνδικαλιστικές λογικές των δεκαετιών του '80 και του '90:

«Κατά την άποψή μου, οι συνδικαλιστές που καταφεύγουν σε αυτές τις μεθόδους δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να απαξιώνονται οι ίδιοι. Δεν πρόκειται να φοβηθούμε παρωχημένες καταδικασμένες συνδικαλιστικές λογικές των δεκαετιών του '80 και του '90. Είμαστε στο 2021 και η κυβέρνηση αυτή θέλει να τιμήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις της. Το 2020 εκδόθηκαν 30% παραπάνω συντάξεις σε σχέση με το 2019, αλλά δεν μας αρκεί και χρησιμοποιούμε όλα τα μέσα. Θέλουμε να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες. Γι' αυτό κατηγορούμαστε;», δήλωσε ο υπουργός.