Την καμπάνια του για την επέκταση του εμβολιασμού ξεκίνησε το Κίνημα Αλλαγής, ενώ η Φώφη Γεννηματά ξεκαθάρισε ότι στις εσωκομματικές εκλογές για την εκλογή ηγεσίας της παράταξης δεν κρίνονται απλώς πρόσωπα, αλλά πολιτικές επιλογές.

«Δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να δω το Κίνημα Αλλαγής ως ένα συμπλήρωμα σε δευτερεύοντα ρόλο. Και όλοι γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να γίνω ορντινάτσα κανενός», ήταν τα λόγια της Φώφης Γεννηματά.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι για πούλημα»

«Το Κίνημα Αλλαγής υπάρχει επειδή υπάρχει το ΠΑΣΟΚ. Και το ΠΑΣΟΚ σήμερα υπάρχει και είναι κοινοβουλευτικό κόμμα επειδή υπάρχει το Κίνημα Αλλαγής. Απλά πράγματα. Και όλοι ξέρουν ποιοι είμαστε και όλοι ξέρουν ποιες είναι οι ρίζες μας. Όλα τα υπόλοιπα είναι κουβέντες για κατανάλωση. Είναι παιχνίδια γύρω από συναισθήματα και αναμνήσεις. Όσο με αφορά, τα δικά μου συναισθήματα και οι δικές μου αναμνήσεις για το ΠΑΣΟΚ δεν είναι για πούλημα».

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ορθάνοιχτο και είναι ορθάνοιχτο γιατί έγιναν προσπάθειες και έκανα προσπάθειες προσωπικά. Το προστάτευσα. Όλο αυτό το διάστημα θεώρησα προσωπικό μου χρέος να αποκαταστήσω και την ιστορική του διαδρομή και να αναδείξω τις αδικίες σε βάρος του και από τη Ν.Δ. και από το ΣΥΡΙΖΑ και να θυμίσω στη μεγάλη πλειοψηφία των παλαιότερων προοδευτικών πολιτών, ότι έζησαν καλύτερα σε αυτή τη χώρα με το ΠΑΣΟΚ», ανέφερε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. «Πολιτική ενότητα, αυτόνομη πορεία και προοδευτική ταυτότητα. Αυτό είναι το δικό μου τρίπτυχο», ξεκαθάρισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Η Φώφη Γεννηματά ανέφερε ότι «το Κίνημα Αλλαγής έχει σταθερά ανοδική πορεία. Περάσαμε πέτρινα χρόνια με προσπάθεια απαξίωσης της παράταξής μου, προσπάθεια περιθωριοποίησης, δεν ήταν απλά και εύκολα όλα. Και σήμερα θεωρώ ότι έχουμε φτάσει στο σημείο που μπορούμε πια να κάνουμε και το άλμα προς τα μπρος. Διπλασιάσαμε τα ποσοστά μας, μάλιστα τα υπερδιπλασιάσαμε θα έλεγα, γιατί ξεκινήσαμε δημοσκοπικά με ποσοστά εξωκοινοβουλευτικά».

Η πρώτη ερώτηση που μου έκαναν το ’15 ήταν μα πιστεύετε ότι θα μπει το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή κυρία Γεννηματά; Μια ντροπιαστική ερώτηση για την ιστορία μας. Θεωρώ ότι σήμερα μπορούμε να το κάνουμε ξανά. Μπορούμε να διπλασιάσουμε και πάλι τα ποσοστά μας. Μπορώ να το εγγυηθώ. Και εγώ τουλάχιστον το έχω αποδείξει στην πράξη».

Σταθερή στη γραμμή της διμέτωπης αντιπαράθεσης με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής είπε ότι «Τσίπρας και Μητσοτάκης δοκιμάστηκαν, κρίθηκαν από τον τρόπο που διακυβέρνησαν και ο ελληνικός λαός θα πρέπει να απαλλαγεί και από το ΣΥΡΙΖΑ και από το γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ, να απεγκλωβιστεί από αυτές τις δυο σκουριασμένες άγκυρες, γιατί τον κρατάνε καθηλωμένο σε λιμνάζοντα νερά», προσθέτοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης στη σκιά της πανδημίας φτιάχνει μια Ελλάδα για λίγους».

Αντιστοίχως, ανέφερε ότι «ο κ. Τσίπρας είχε δυο ευκαιρίες να κυβερνήσει. Πήρε δυο φορές εντολή από τον ελληνικό λαό. Παρουσιάστηκε ως μια προοδευτική δύναμη και τι έκανε; Την πρώτη την εξάντλησε με τις αυταπάτες και τη δεύτερη εντολή την εξάντλησε για να συνεχίσει να κυβερνά με τον κ. Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ηττήθηκε η πρότασή του. Η προοδευτική διακυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το Κίνημα Αλλαγής πρωταγωνιστή. Αυτό δεν είναι όρος, είναι προϋπόθεση».

Τα μεγάλα ποσοστά ανεμβολίαστων

Στη συνέντευξή της στην Όλγα Τρέμη και στο Newsbomb, η κα Γεννηματά ανέφερε ότι «έχουμε μεγάλα ποσοστά ανεμβολίαστων σε κρίσιμες ηλικίες που μπορεί να τους στοιχίσει ακόμη και την ίδια τους τη ζωή και βεβαίως αυτός ο διχασμός είναι τρομερά επικίνδυνος για την ίδια την πολιτική σκηνή του τόπου και αν θέλετε και την ίδια τη δημοκρατία. Το θεωρώ εντελώς απαράδεκτο και έχει πολύ μεγάλη ευθύνη ο ίδιος ο Πρωθυπουργός».

Για τις προκλήσεις Ερντογάν

Υπέρ της άσκησης βέτο στα ευρωπαϊκά Όργανα τάχθηκε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι απαιτήσεις της Τουρκίας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «προερχόμαστε από μια παράταξη η οποία έχει γράψει ιστορία πατριωτική. Έχουμε να διεκδικούμε για τη χώρα μας, να κερδίζουμε για τη χώρα μας και εγώ τουλάχιστον δεν ανέχομαι αυτή την παθητική και αμυντική πολιτική που διαρκώς υποχωρούμε απέναντι στις απαιτήσεις της Τουρκίας, χωρίς να ενισχύουμε τις συμμαχίες μας και χωρίς να διεκδικούμε στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εμείς θα ήμασταν στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης εάν αποφασίσει επιτέλους να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται η Ελλάδα».