Μήνυμα ενότητας από την Αλεξανδρούπολη απηύθυνε το βράδυ της Τετάρτης ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, επισήμανε την διατήρηση της ενότητας της παράταξης και μετά τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, παρακαταθήκη -όπως τόνισε- της Φώφης Γεννηματά, «και να μη ζήσουμε φαινόμενα όπως το 2017 που κάποιοι στην πορεία δεν έμειναν κοντά μας».

Κριτική στην κυβέρνηση

Ειδικότερα, ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της αναφορικά με την πανδημία, την οικονομία αλλά και τη διαχείριση των επιδοτήσεων της ΕΕ στην Ελλάδα, μέσω του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης. Ακόμη, καυστικός ήταν αναφορικά με την αντιμετώπισή της στα εθνικά θέματα, τη στάση της Τουρκίας, αλλά και την κλιματική αλλαγή και την Πολιτική Προστασία.

«Δεν υπάρχει όραμα, υπάρχει μόνο διαχείριση», είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει τα λάθη, αλλά δεν φθείρεται η κυβέρνηση λόγω του φόβου επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα. Ακόμη, στα του Κινήματος Αλλαγής προσδιορίζοντας το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το ΚΙΝΑΛ δήλωσε πως είναι να ξαναγίνει ο φορέας που θα πρωταγωνιστήσει στην Ελλάδα ως η κύρια έκφραση των προοδευτικών δημοκρατών, μία δύναμη ρεαλισμού, συνέπειας και ευθύνης, δίνοντας έτσι μία εναλλακτική στους πολίτες.
 

Να διατήρησει ως «κόρη οφθαλμού» την ιστορία του ο φορέας

Αναφερόμενος στην σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα, ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ επισήμανε ότι τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ δεν συνιστούν θέμα, υπερθεματίζοντας στο ότι ο ελληνικός λαός δεν ψήφισε το κόμμα γιατί έφτασε σε κοινωνικά αδιέξοδα, οικονομική κρίση, αλαζονικές συμπεριφορές.

«Δεν φταίνε τα σύμβολα. Εγώ λέω να κρατήσουμε τα σύμβολα αλλά ν' αλλάξουμε συμπεριφορά», είπε ενώ σκιαγραφώντας τις απαιτούμενες αλλαγές τις προσδιόρισε στις εξής: υιοθέτηση νέου πολιτικού ήθους με θητείες που δεν είναι μακροχρόνιες ώστε να δοθεί προοπτική σε όλη τη νέα γενιά, καθορισμός των πολιτικών της παράταξης στα μεγάλα εθνικά θέματα από τη βάση «σ' ένα πλαίσιο ορθού λόγου χωρίς λαϊκισμούς».

Όπως αναφέρει ο Νίκος Ανδρουλάκης, το νέο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Ελλάδας θα πρέπει να διατηρήσει ως «κόρη οφθαλμού» την ιστορία του, πετώντας ότι πλήγωσε τον ελληνικό λαό. Να αποτελέσει ένα κόμμα από ανθρώπους αξιοπιστίας που θα γεννούν την εμπιστοσύνη στους πολίτες, να είναι ένα κόμμα που «θα σέβεται τη δημοκρατία, τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, μακριά από πελατειακές συμπεριφορές, να προσφέρουμε κάτι καινούριο που θ' αγκαλιάσει τις αγωνίες του ελληνικού λαού και να το ξαναγκαλιάσει και ο ελληνικός λαός και να το κάνει πρωταγωνιστή του…Έχουμε δυνατότητες, αρκεί να το πιστέψουμε, να φτιάξουμε το κόμμα μας, να βρούμε νέο ανθρώπινο δυναμικό, να ενωθούμε όλες οι γενιές, ν' αφήσουμε παλιούς διαχωρισμούς που μας πλήγωσαν, εσωκομματικές ανοησίες και να δούμε τα θετικά της ιστορίας μας», κατέληξε.