«Εκπαιδευτικό μεσαίωνα» χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στη Βουλή, που επιβάλλετε στην εκπαίδευση αναφορικά με την διοίκηση των σχολικών μονάδων. Απευθυνόμενος στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως επισήμανε ότι «αντι να ασχολείστε πώς θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο με ασφάλεια σας έπιασε πρεμούρα για το πώς θα υποβαθμίσετε και να εμπορευματοποιήσετε την παιδεία».

Ο γ.γ του ΚΚΕ τόνισε πως «ανοίγετε τον δρόμο να μπαίνει εισιτήριο σε δραστηριότητες στα σχολεία» και «να μπαίνει κάθε καρυδιάς καρύδι και να διοργανώνει προγράμματα». Αναφερόμενος στην συνολική πολιτική της κυβέρνησης είπε πως «βλέπετε τα βρέφη και τα νήπια με όρους παραγωγικότητας» και επεσήμανε ότι το ΚΚΕ θα προσαρμόσει την δράση του ώστε «τα παιδιά του ελληνικού λαού να μην γίνουν καύσιμη ύλη για τις ορέξεις του ΣΕΒ».

Ως προς τους 11.700 νέους διορισμούς στην εκπαίδευση, σχολίασε πως «αυτοί οι διορισμοί μόλις το 20% των κενών και ο Σεπτέμβρης έρχεται και θα έρθει πάλι με πάρα πολλά προβλήματα και πολλά κενά». Ταυτόχρονα ο γγ του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στην εμβολιαστική καμπάνια για την νέα γενιά, παρατηρώντας πως «το πιο επικίνδυνο είναι ότι ο εμβολιασμός καθίσταται αντικείμενο συναλλαγής».

«Το νομοσχέδιό σας είναι μνημείο σκοταδισμού» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, σημειώνοντας πως «δεν δίνει απάντηση στο άγχος των γονιών να δουν τα παιδιά τους να προκόβουν», ενώ μετατρέπει τον εκπαιδευτικό σε «άβουλο υπάλληλο». «Εμείς πρώτοι από όλους θέλουμε πλούτο πηγών και ηλεκτρονικών μέσων» υπογράμμισε ακόμη ο ΓΓ του ΚΚΕ , ανακοινώνοντας, τέλος, πως «θα εισπράξετε ένα μεγάλο και ηχηρό «όχι» στην ψηφοφορία.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε την απορία για το τι είδους εκπαίδευση θέλει η κυβέρνηση. Αναρωτώμενος αν επιθυμεί «να μπουν διδακτικά αντικείμενα στο γήπεδο με αντικείμενο την εργασία στις καφετέριες». Τέλος ζήτησε μάλιστα μαζικούς διορισμούς αφού «ο Σεπτέμβρης έρχεται και θα έρθει πάλι με πολλά προβλήματα και πάρα πολλά κενά».