Επεισοδιακά εξελίχθηκε με ένταση και παραφωνίες η συνεδρίαση της Επιτροπής πόθεν έσχες της Βουλής. Πρωταγωνιστής ο Παύλος Πολάκης να επιχείρησε να ανεβάσει τους τόνους στην σημερινή συνεδρίαση. Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης που σήμερα ουσιαστικά αντικατέστησε το μέλος της επιτροπής που απουσίαζε Σπύρο Λάππα.

Κατά την συνεδρίαση ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και παρέθεσε στοιχεία από προσωπική έρευνα ζητώντας να επαναληφθεί ο έλεγχος στη δήλωση της περιουσιακής κατάστασης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, παρότι η υπόθεση - με την σύμφωνη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ - είχε αρχειοθετηθεί ήδη από την τελευταία συνεδρίαση στα τέλη του Ιούνη. Το έδαφος για τις σημερινές δηλώσεις είχε προετοιμαστεί από τις δηλώσεις του Α. Τσίπρα για το θέμα, αλλά και της συνολικής στάσης του ΣΥΡΙΖΑ που στόχο έχει να ανεβάσει το «θερμόμετρο» της αντιπαράθεσης, ενόψει της αυριανής δημοσίευσης των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης για το οικονομικό έτος 2019.

Ο Π. Πολάκης σε γραπτή του δήλωση ανέφερε μεταξύ άλλων:« Από δημοσιεύματα και επίσημα έγγραφα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, προκύπτει ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τελέσει, ως πρόσωπο κατ' άρθρο Ι τοι) v. 3213/2003, το αδίκημα της εξακολούθηση υποβολής ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες), ενώ φέρεται να μετέχει μέσω παρένθετου προσώπου και στη διοίκηση αλλοδαπής εταιρείας κατά παράβαση τοι) άρθρου 8 του ως άνω νόμου».

Η απάντηση και η αποκατάσταση της αλήθειας ήρθε από τον πρόεδρο της επιτροπής πόθεν έσχες, Θανάση Μπούρα, που δήλωσε «στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, διαπιστώθηκε ότι εξαιτίας υπηρεσιακού λάθους, σαράντα τρεις (43) περιπτώσεις υπόχρεων, μεταξύ των οποίων και δύο πολιτικών αρχηγών, συμπεριελήφθησαν εκ παραδρομής στους προς αρχειοθέτηση καταλόγους της σημερινής συνεδρίασης μολονότι οι περιπτώσεις αυτές είχαν ήδη ελεγχθεί και είχε εγκριθεί η αρχειοθέτησή τους στην συνεδρίαση της 23.6.2021».

Πηγές της ΝΔ σχολίασαν τις δηλώσεις κάνοντας λόγο για "φτηνό σόου Πολάκη στην επιτροπή πόθεν έσχες, εκθέτει το κόμμα του και τον Λάππα" .