Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις».

Σε σύνολο 291 βουλευτών υπέρ ψήφισαν 158 κατά 133. Μετά από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ υπέρ του άρθρου 56 που αφορά τη διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, ψήφισαν 158 κατά 106 και 27 βουλευτές δήλωσαν παρών. Υπέρ του άρθρου 185 για τη διαδικασία ίδρυσης, κατάργησης συγχώνευσης, ψήφισαν 158, και καταψήφισαν 133 βουλευτές.

Κεραμέως: Γι'αυτήν την παιδεία θα αγωνιζόμαστε

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως κλείνοντας την τριήμερη συζήτησης στην Βουλή, απάντησε σε σχόλια της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και ευχαρίστησε το σώμα που τέθηκαν ευρύτερα ζητήματα που αφορούν την παιδεία και παρά τις έντονη αντίθετη θέση της αντιπολίτευσης έγινε εποικοδομητικός διάλογος.

Η υπουργός απαρίθμησε τις 10 αλήθειες που αποτελούν το νομοσχέδιο όπως τόνισε και σχολίασε ότι στο εν λόγο νομοθέτημα «Συγκρούονται 2 κόσμοι. Ο κόσμος που εμείς επιδιώκουμε για ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα που θα οδηγεί όλους τους μαθητές στην ανέλιξη και θα καλλιεργεί την κριτική σκέψη. Για αυτήν την παιδεία θα αγωνιζόμαστε. Και υπάρχει και ο κόσμος τους ΣΥΡΙΖΑ που με τροπολογία ζητά την κατάργηση ΕΒΕ, και λέει όχι στην τράπεζα θεμάτων και όχι στην αξιολόγηση για την χρηματοδότηση των πανεπιστήμιων».