Κάλεσμα για εμβολιασμό απεύθυνε για άλλη μία φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτή τη φορά από το Ηράκλειο, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη για την πρόοδο των εμβολιασμών στον νομό και στην Κρήτη γενικότερα.

Ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα ότι «μόνο μέσα από τον εμβολιασμό θα μπορέσει η χώρα να κόψει το νήμα της πανδημίας ως νικήτρια», ενώ προανήγγειλε την αποστολή κινητών μονάδων εμβολιασμού και σε μεγάλα ξενοδοχεία, προκειμένου να επισπευστεί ο εμβολιασμός εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού κατά του κορονοϊού.

«Είμαστε όλοι μαζί σε αυτή τη μάχη, δεν χωρούν ούτε ψεύτικοι διχασμοί, ούτε κομματικές παρωπίδες… Ή όλοι μαζί θα κερδίσουμε ή όλοι μαζί θα χάσουμε. Και μέχρι τώρα βγαίνουμε νικητές, με απώλειες αλλά νικητές», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η ενότητα και η ομόνοια αποτελεί βασική προϋπόθεση για να επιτευχθεί ο στόχος, προσθέτοντας ότι «όλοι μαζί χωρίς ψεύτικα διλήμματα και κομματικές παρωπίδες θα κερδίσουμε».

Οι εμβολιασμοί θα τρέξουν ακόμη γρηγορότερα

Ο Πρωθυπουργός εξήγησε ότι η εμβολιαστική προσπάθεια θα πρέπει να ενταθεί, ενώ ζήτησε προς αυτή την κατεύθυνση, τη βοήθεια των γιατρών, προκειμένου όπως τόνισε, να μιλήσουν για την πραγματικότητα της νόσου μέσα στα νοσοκομεία, όσους μέχρι σήμερα βλέπουν διστακτικά ή με φόβο τον εμβολιασμό. Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι από σήμερα και κάθε μέρα θα διεξάγονται 110 χιλιάδες τεστ που θα ενισχύσουν την επιδημιολογική παρατήρηση ενώ αναφερόμενος στην Κρήτη, είπε ότι οι εμβολιασμοί θα πρέπει να τρέξουν ακόμη γρηγορότερα, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι υπολείπεται αριθμητικά σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. «

Δε θεωρώ ότι υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης. Γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά τις τραγικές συνέπειες και ότι η μόνη προστασία μας είναι ο εμβολιασμός» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης που διευκρίνισε ότι πέραν της δυνατότητας εμβολιασμού από κινητές μονάδες σε απομακρυσμένες περιοχές, θα υπάρξουν μονάδες εμβολιασμού και σε μεγάλα ξενοδοχεία για τον εμβολιασμό εργαζομένων.

Συνέπειες για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Για τους υγειονομικούς, ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει στις περιπτώσεις που δεν εμβολιάζονται να ληφθούν μέτρα, αν και όπως πρόσθεσε «το ζητούμενο σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα, δεν θα ήταν η λήψη μέτρων αλλά να πειστούν οι εργαζόμενοι ότι είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι μέσω της ατομικής ευθύνης, χτίζεται η συλλογική αλληλεγγύη ενώ έκανε αναφορά στην συνεργασία μεταξύ των φορέων που ενισχύουν τη δύσκολη προσπάθεια που επιχειρείται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Ο κ. Μητσοτάκης στη διάρκεια της σύσκεψης ενημερώθηκε για την πορεία των υγειονομικών μονάδων του νησιού και διευκρίνισε ότι για την Κυβέρνηση «η υγεία αποτελεί προτεραιότητα».

Κάλεσμα Μητσοτάκη για εμβολιασμό από Ρέθυμνο

Νωρίτερα, κατά την επίσκεψη του στο χωριό Σπήλι του Ρεθύμνου, όπου διενεργούνται ήδη εμβολιασμοί από κινητή μονάδα, τόνισε:

«Βρίσκομαι στον δήμο Αγίου Βασιλείου για να επιθεωρήσω προσωπικά τις κινητές μονάδες και χαίρομαι πραγματικά που η ανταπόκριση των πολιτών είναι τόσο μεγάλη και θερμή. Είναι δεδομένο ότι εδώ στην Κρήτη πρέπει να αυξήσουμε και άλλο τα επίπεδα του εμβολιασμού και γίνεται μια πολύ συστηματική προσπάθεια από όλους τους φορείς. Πρέπει να μπορέσουμε να πείσουμε τους συμπολίτες μας οι ο ποίοι ακόμη το σκέπτονται, να εμβολιαστούν και η μεγάλη αξία των κινητών μονάδων είναι ότι πηγαίνουμε εμείς στους πολίτες αντί να ζητάμε στους πολίτες να έρθουν αυτοί στα εμβολιαστικά κέντρα».