Τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους δημάρχους Μαντουδίου και Ιστιαίας είχε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο πριν ξεκινήσει την ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου με αντικείμενο τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων και την ανασυγκρότηση των περιοχών που έχουν υποστεί τις καταστροφές από την πύρινη λαίλαπα. Ο δήμαρχος Ιστιαίας Γιάννης Κοντζιάς με ανάρτησή στου στα social media γνωστοποίησε το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις υποσχέσεις που του έδωσε για την αναστύλωση της Βόρειας Εύβοιας. Συγκεκριμένα έγραψε ο κ. Κοντζιάς:

«Πριν λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε μακρά συνομιλία μου με τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη. Εξέθεσα την κατάσταση και τα προβλήματα. Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι η ''αναστήλωση'' της Βόρειας Εύβοιας θα γίνει Εθνικός στόχος.
Θα στηριχτούν όλοι οι κλάδοι της οικονομίας μας με κάθε μέσο και τρόπο και ότι τα χαμένα εισοδήματα θα εξασφαλισθούν.
Τα πρώτα μέτρα θα ανακοινωθούν άμεσα. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας στο μέτωπο, για να σώσουμε ότι μπορούμε. Ο μεγάλος αγώνας είναι η επόμενη μέρα. Καλή δύναμη σε όλους μας».

Όπως προαναφέραμε, ο πρωθυπουργός συνομίλησε και με τον δήμαρχο Μαντουδίου Γιώργο Τσαπουρνιώτη. Σύμφωνα με τον τελευταίο «ο πρωθυπουργός αφού εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση στο δήμαρχο και τους πληγέντες από την καταστροφική πυρκαγιά, τον διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα αποκατασταθούν όλες οι ζημιές που προκάλεσε η φωτιά ανακοινώνοντας άμεσα μέτρα ανακούφισης των πυρόπληκτων».