Την ευγνωμοσύνη του για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναθέτοντάς του τα καθήκοντα του υφυπουργού στον πρωθυπουργό και του κυβερνητικού εκπροσώπου, εξέφρασε δημόσια μέσω προσωπικής του ανάρτηση το facebook, ο Γιάννης Οικονόμου τονίζοντας ότι αναλαμβάνει τη νέα του θέση με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης.

«Δύο χρόνια μετά τις εκλογές του 2019, η Ελλάδα αναμφισβήτητα βρίσκεται σε πορεία προόδου και αρετής, ως αποτέλεσμα των επιλογών του πρωθυπουργού και της αποτελεσματικότητας της Κυβέρνησης, παρότι η Ιστορία δεν υπήρξε ήπια απέναντί μας. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε στο διάστημα αυτό είναι πρωτοφανείς σε εύρος, διάρκεια και ένταση», έγραψε χαρακτηριστικά.

«Με δεδομένη την ιστορική συγκυρία και την κόπωση, τόσο της κοινωνίας όσο και του κρατικού μηχανισμού, από τη δεκαετία της πολυεπίπεδης κρίσης των μνημονίων, το πρόσημο της Κυβέρνησης είναι πρόδηλα θετικό. Ανταποκριθήκαμε και ανταποκρινόμαστε σε όλες τις προκλήσεις αποτελεσματικά, με τρόπο καλύτερο από πολλές, ισχυρότερες της Ελλάδας, χώρες», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Μέσα σε αυτό τον κυκεώνα αναπόφευκτα υπήρξαν και θα υπάρξουν λάθη, τα οποία ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεσμεύονται να θεραπεύσουν με το βέλτιστο τρόπο, με απόλυτο σεβασμό τόσο στον πολίτη όσο και στην κοινωνία. Σε αυτούς τους ομολογουμένως δύσκολους καιρούς, δεσμεύομαι να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην παραγωγή και τη διάχυση του κυβερνητικού έργου. Στην πολιτική μου διαδρομή πορεύτηκα με οδοδείκτες τις ηθικές αξίες και τις πολιτικές αρχές. Την ίδια οδό θα συνεχίσω να ακολουθώ, για το καλό της Πατρίδας και των ανθρώπων της», δήλωσε επιπρόσθετα.