Τα δικά τους μηνύματα για την Κοίμηση της Θεοτόκου έστειλαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά και οι πολιτικοί αρχηγοί Φώφη Γεννηματά και Αλέξης Τσίπρας, των κομμάτων Κινήματος Αλλαγής και ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα. 

Μητσοτάκης: Η Πολιτεία ξέρει, μπορεί και θα ξαναχτίσει ό,τι γκρεμίστηκε

Αναφορές στις καταστροφές, που προκάλεσαν οι πρόσφατες πυρκαγιές και στην απειλητική, όπως την χαρακτηρίζει, πανδημία του κορονοιού, αλλά και την δέσμευση, πως «η Πολιτεία ξέρει, μπορεί και θα ξαναχτίσει ό,τι γκρεμίστηκε» περιλαμβάνει το μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

«Ειδικά τις μέρες αυτές, η σκέψη μας είναι στους συμπολίτες μας που χτυπήθηκαν από τις τελευταίες πυρκαγιές. Χάθηκαν περιουσίες και πράσινο. Όμως σώθηκαν οι ζωές. Είναι αυτές που θα ξαναδώσουν ζωή σε όλα. Γιατί, όπως έχουμε αποδείξει, ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να μετατρέπουμε κάθε τέλος σε μία νέα αρχή», αναφέρει ενδεικτικά ο πρωθυπουργός.

Τσίπρας: Δύναμη και κουράγιο σε όλους, και κυρίως σε όσους δοκιμάζονται

«Ο λαός μας τιμά σήμερα την Παναγία. Τη μάνα που δεν εγκαταλείπει κανέναν σε δύσκολες ώρες. Την καταφυγή των αδύναμων, των κυνηγημένων, των απελπισμένων», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο Facebook. «Στήριγμα και απαντοχή αυτές τις μέρες της φωτιάς, για πιστούς και μη, που αισθάνονται αβοήθητοι από κείνους που θα έπρεπε να τους βοηθήσουν», σημειώνει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζει «ευχές για δύναμη και κουράγιο σε όλους, και κυρίως σε όσους δοκιμάζονται αυτόν τον σκληρό Δεκαπενταύγουστο», ενώ συνοδεύει την ανάρτησή του με μια φωτογραφία από την Παναγία την Καταφυγιώτισσα του Δημήτρη Μυταρά.

Γεννηματά: Σήμερα, σε αυτή τη μεγάλη γιορτή, κοιτάμε μπροστά

«Η Παναγιά είναι η μάνα, η πίστη, η ελπίδα», τονίζει σε μήνυμά της για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η Φώφη Γεννηματά.

Και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής προσθέτει: «Σήμερα, σε αυτή τη μεγάλη γιορτή για τον ελληνικό λαό, κοιτάμε μπροστά στο δρόμο που θα μας βγάλει από τα αδιέξοδα. Με πίστη ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Με αλληλεγγύη σε όσους έχουν ανάγκη, στους πυρόπληκτους, σε όσους νοσούν. Χρόνια πολλά».

Σακελλαροπούλου: Μέσα στην τραγωδία που έπληξε τον τόπο μας η σημερινή γιορτή αποκτά ιδιαίτερο βάρος 

Η κυρία Σακελλαροπούλου υπογράμμισε στη δήλωσή της ότι «μέσα στην τραγωδία που έπληξε τον τόπο μας τις τελευταίες ημέρες, παράλληλα με την πανδημία, η σημερινή γιορτή αποκτά ιδιαίτερο βάρος. Η Παναγία, το ιερό πρόσωπο με το οποίο ο λαός μας ανέπτυξε τον πιο στενό δεσμό, ανέκαθεν ενέπνεε αγάπη, σύμπνοια, ενότητα. Αξίες αναγκαίες κυρίως τώρα, για να απαλύνουμε τον πόνο των συμπολιτών μας και να φτιάξουμε ξανά όσα χάθηκαν στις πυρκαγιές, με περίσκεψη και συνέπεια».