Σχεδιο_χωρις_τιτλο_-_2021-08-17T204450_765
Πολιτική

Χρυσοχοΐδης για φωτιές στην Αττική: 19 εναέρια μέσα στην Κερατέα και 21 στα Βίλια - Γιατί δεν πέταξε το ρωσικό Beriev

50 νέες δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο

Για την εξέλιξη των πύρινων μετώπων στη Δυτική Αττική σε Κερατέα και Βίλια, μίλησε  ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης. 

Ο υπουργός τόνισε για την πορεία των πυρκαγιών: «Στη Λαυρεωτική η φωτιά είναι πλέον οριοθετημένη, με μικρές καύσεις, μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχειρούσαν 8 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη».

Αναφερόμενος στην κατάσταση του μετώπου στα Βίλια είπε: «Η κατάσταση είναι καλύτερη. Αντιμετωπίσαμε πολλές αναζωπυρώσεις. Εκκενώθηκε το γηροκομείο “Παναγία Φανερωμένη”».

«Επιχειρούν 370 πυροσβέστες με 130 οχήματα, 9 ομάδες πεζοπόρο, καθώς επίσης 143 πυροσβέστες από την Πολωνία με 46 οχήματα και 40 στελέχη του στρατού», ανέφερε ακόμα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στους λόγους που δεν πέταξε το ρωσικό αεροσκάφος Beriev, λέγοντας πως «λόγω συμπλήρωσης ωρών πτήσης, βρισκόταν σε προγραμματισμένη συντήρηση που έγινε πιο ενδελεχής μετά το δυστύχημα στην Τουρκία».

50 νέες πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, 50 νέες δασικές πυρκαγιές, εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, από τις 19:00 της 16 Αυγούστου έως τις 19:00 της 17 Αυγούστου, την ώρα που μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στα Βίλια και ισχυρές δυνάμεις παραμένουν στην πυρκαγιά της Λαυρεωτικής.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Π.Σ., η πυρκαγιά στην Λαυρεωτική έχει οριοθετηθεί, ενώ σε πλήρη εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στα Βίλια, όπου επιχειρούν ακόμα, περιοδικά, 20 ελικόπτερα και 12 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων τα τρία ρωσικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύσκολη θα είναι και αυτή η νύχτα για τα Βίλια, όπου, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο, μαίνονται πολλές μεγάλες εστίες φωτιάς μέσα σε πυκνό δάσος και σε μια έκταση πολλών χιλιομέτρων.

Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν από χτες μέχρι σήμερα, συνδρομή παρέχουν οι δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και από τρίτες χώρες, οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.