romanos
Πολιτική

Ρωμανός στα Παραπολιτικά 90,1 για ανασχηματισμό: Δεν υπάρχουν αμετακίνητοι υπουργοί αλλά αμετακίνητοι στόχοι

«Το μόνο το οποίο αλλάζει είναι η αναδιάταξη η απαιτούμενη προκειμένου να τρέξουν ακόμα πιο γρήγορα την υλοποίηση αυτών των στόχων», επισήμανε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ

«Αυτό που θα αποδείξει ο συγκεκριμένος ανασχηματισμός και θα το δείτε και στην πράξη είναι ότι δεν υπάρχουν αμετακίνητοι υπουργοί αλλά υπάρχουν αμετακίνητοι στόχοι », δήλωσε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Timeline» με τον δημοσιογράφο Χρήστο Μυτιλινιό, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός.

«Ως εκ τούτου το μόνο το οποίο αλλάζει είναι η αναδιάταξη η απαιτούμενη προκειμένου να τρέξουν ακόμα πιο γρήγορα την υλοποίηση αυτών των στόχων. Να προωθηθούν όλες εκείνες οι μεταρρυθμίσεις οι οποίες έχουμε δει και όλο το προηγούμενο διάστημα να προχωράνε παρά τις συγκυρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε», συμπλήρωσε ο κ. Ρωαμανός.

Ερωτηθείς ποιο είναι το μήνυμα που εκπέμπει το νέο υπουργικό σχήμα, ο κ. Ρωμανός απάντησε: «Είναι κυρίως δύο τομείς οι οποίοι έχουν πρωταγωνιστήσει το τελευταίο διάστημα μέσα από τις πρωτόγνωρες προκλήσεις που έχουμε αντιμετωπίσει και σε αυτούς τους δύο τομείς νομίζω ότι έπεσε το μεγαλύτερο βάρος των αλλαγών. Όσον αφορά την περίπτωση της Δημόσιας Τάξης και της Πολιτικής Προστασίας είναι ξεκάθαρο το μήνυμα, αφενός ο πολιτικός προϊστάμενος ενός υπουργείου ο οποίος φαίνεται στην πράξη να αναλαμβάνει και ευθύνες για πράγματα τα οποία θα μπορούσαν να έχουν πάει διαφορετικά αλλά και σε ένα πλαίσιο αναδιάταξης δυνάμεων έχοντας διαχειριστεί πολύ δύσκολες προκλήσεις νομίζω ότι είναι λογικό μετά το μέσο της θητείας μιας κυβέρνησης να γίνονται τέτοιες κινήσεις».

«Στο ένα σκέλος αυτό και στο άλλο σκέλος τις αλλαγές στο υπουργείο Υγείας που επίσης είχαμε κάποιους ανθρώπους οι οποίοι που όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν διαχειριστεί καταστάσεις που δεν φανταζόταν κανείς ότι θα διαχειριστεί μια κυβέρνηση και μια ανθρωπότητα ολόκληρη οπότε νομίζω ότι είναι εύλογο και εκεί στα μέσα της θητείας να γίνει μια αναδιάταξη στις δυνάμεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τον κ. Αποστολάκη, σημείωσε: «Ο κ. Αποστολάκης σηματοδοτεί και συμβολίζει ένα χαρτοφυλάκιο το οποίο εκ των πραγμάτων όλοι συμφωνούμε και είναι και όλη η συζήτηση των προηγούμενων εβδομάδων στις φωτιές για το πόσο μακρόπνοο πρέπει να είναι το σχέδιο που θα το συνοδεύει, για το πόσο πρέπει να έχει μια υπερκομματική αποδοχή το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο και εν ολίγοις γίνεται πράξη αυτό το οποίο είπε ο κ. Μητσοτάκης όταν στη Βουλή μίλησε για αυτά τα θέματα και πέρασε αυτό το μήνυμα ότι αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να φεύγουν από την πολιτική αντιπαράθεση, πρέπει όλοι μαζί να πάμε να συμφωνήσουμε, πρέπει να αλλάξουμε παθογένειες δεκαετιών και αυτό εκ των πραγμάτων δεν μπορεί νομίζω να συμβολιστεί καλύτερα από μια επιλογή για την οποία προφανώς στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης μπορεί να είχε ασκηθεί και κριτική τα προηγούμενα χρόνια από εμάς αλλά πόσο καλύτερη απόδειξη του υπερκομματικού χαρακτήρα αυτής της επιλογής από το γεγονός ότι πράγματι ήταν ένας άνθρωπος που προέρχεται από το επιχειρησιακό σκέλος και που εισέφερε τις δυνάμεις του πολιτικά στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφορικά με την απομάκρυνση υπουργών και υφυπουργών από το κυβερνητικό σχήμα, επισήμανε: «Είναι άνθρωποι οι οποίοι είχαν δώσει την ψυχή τους δύο χρόνια, είχαν καταφέρει, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, να είμαστε μια από τις ασφαλέστερες χώρες φτάνει να δείτε την απόδοση του τουρισμού και τις επιδόσεις τις τουριστικές της χώρας μας φέτος όπου νομίζω ότι ξεπερνάμε τις πιο θετικές προβλέψεις».

«Όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία, έγιναν με μια πάρα πολύ σημαντική δουλειά στο σκέλος και το υγειονομικό και του επιτελικού κράτους αλλά προφανώς αυτός ο ανασχηματισμός είναι ένας ανασχηματισμός προωθητικός, ένας ανασχηματισμός αποτελεσματικός και με κύριο γνώμονα την ταχύτητα και την προώθηση όλων αυτών των πραγμάτων που θα έχουμε να διαχειριστούμε το επόμενο διάστημα και που πρέπει να απαντήσουμε αποφασιστικά και στις προκλήσεις αλλά και στο κομμάτι του προγράμματός μας γιατί αυτά τα δύο χρόνια δεν σταματήσαμε να προωθούμε τις μεταρρυθμίσεις που είχαμε υποσχεθεί. Όλα αυτά λοιπόν απαιτούν και την αναδιάταξη δυνάμεων και φυσικά την αποτίμηση και της πρόσφατης περιπέτειας και εμπειρίας από τις φωτιές και τις καταστροφές αλλά και όλης της εμπειρίας που έχουμε καταφέρει τα δύο προηγούμενα χρόνια», υπογράμμισε ο ίδιος.

ΔΗΜ: Σίγουρα αναμένω ανακοινώσεις του τύπου «καλά σας τα είπαμε, τον απομακρύνατε τον Χρυσοχοϊδη»

«Προφανώς θα γίνει αυτό από εκεί και πέρα η δουλειά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης δεν είναι να κινείται με βάση τις ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης, είναι να κινείται με βάση το προεκλογικό πρόγραμμα και τα απτά αποτελέσματα της πολιτικής της. Από αυτά τα δύο κρινόμαστε, αυτά τα δύο ευτυχώς είναι και μετρήσιμα άρα μπορεί πάρα πολύ καλά να κρίνει ο καθένας τη δουλειά και των υπουργών που μετασχηματίστηκαν και των υπουργών που έκλεισαν έναν κύκλο στον υπουργικό θώκο και γενικώς συνολικά μπορεί να κρίνει τη δουλειά της κυβέρνησης και νομίζω ότι η κρίση αυτή όπου έχει μετρηθεί μέχρι στιγμής είναι θετική», δήλωσε επιπρόσθετα.