Ελληνοφρένεια
Ελληνοφρένεια Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
Σχεδιο_χωρις_τιτλο_-_2021-08-31T175731_623
Πολιτική

Αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο Υγείας: Ο Κικίλιας παρέδωσε στον Πλεύρη (Εικόνες)

Τη θέση της αναπληρωτή υπουργού αναλαμβάνει η Ασημίνα Γκάγκα στη θέση του Βασίλη Κοντοζαμάνη

Μετά από ένα δύσκολο χρονικό διάστημα που στιγματίστηκε από την τιτάνια μάχη με τον κοροναϊό, ο Βασίλης Κικίλιας παρέδωσε την σκυτάλη του υπουργείου Υγείας στον διάδοχό του Θάνο Πλεύρη.

Ο νέος υπουργός της Υγείας που θα κληθεί να σηκώσει στις πλάτες του το βάρος της διαχείρισης της πανδημίας, δήλωσε ότι θα σταθεί δίπλα σε κάθε εργαζόμενο, ενώ κάλεσε τους υγειονομικούς να κάνουν το εμβόλιο κατά της Covid-19.

Στον προκάτοχό του στον τομέα της Υγείας ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία, καθώς αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του Τουρισμού,  ενώ δεν παρέλειψε να τον ευχαριστήσει για το μέχρι σήμερα έργο του στο υπουργείο Υγείας.
5364292

Ο Βασίλης Κικίλιας ξεκίνησε την αποχαιρετιστήρια ομιλία του ευχαριστώντας όλους όσοι έδωσαν μαζί του τη μάχη για τον κοροναϊό. «Φεύγω από το υπουργείο το οποίο με σημάδεψε ανεξίτηλα τόσο πολιτικά όσο και ανθρώπινα», ανέφερε χαρακτηριστικά και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο υπουργό και τη νέα αναπληρώτρια υπουργό, Μίνα Γκάγκα. «Θα συνεχίσουμε όλοι μαζί και θα τους στηρίξω όσο χρειάζεται για να συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη απέναντι σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση όπως αυτή της πανδημίας», συμπλήρωσε.

«Πιστεύω στο ομαδικό παιχνίδι» είπε ο Βασίλης Κικίλιας αναφερόμενος και στο μπάσκετ, «και θέλω να ξέρουν όλοι ότι θα τους βοηθήσουμε όσο χρειαστεί».

5364319

Από την πλευρά του ο νέος υπουργός Θάνος Πλεύρης χαρακτήρισε μεγάλη την τιμή που του έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να συνεχίσει το έργο στον τομέα της Υγείας. «Αφήνετε ένα έργο επιτυχημένο όχι μόνο όσον αφορά την πανδημία αλλά και συνολικά του τομέα της υγείας» είπε, τονίζοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν.

«Πριν από 20 χρόνια όταν έκανα το μεταπτυχιακό μου και το διδακτορικό μου για το δίκαιο της υγείας δεν φανταζόμουν ότι σήμερα θα βρίσκομαι σ' αυτή τη θέση», ανέφερε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι θα κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να προσφέρει στον τομέα της υγείας. «Θα εργαστούμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους του τομέα της υγείας και ο στόχος μας είναι να πετύχουμε» τόνισε.

5364324
5364343
Ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, αναφέρθηκε στη μάχη της πανδημίας που δόθηκε ομαδικά λέγοντας «μπήκαμε σε μία μάχη χωρίς προϋπηρεσία» και σημείωσε ότι «μέχρι το τέλος, έμεινε ακόμα λίγο». Επανέλαβε τη σημασία του εμβολιασμού και ειδικά για τους υγειονομικούς που από αύριο όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα τεθούν σε αναστολή. Μίλησε επίσης για τις τομές που έγιναν στο σύστημα υγείας και επισήμανε ότι η πανδημία ανέδειξε τα ισχυρά του στοιχεία.
5364333__1_
Από την πλευρά της η κ. Γκάγκα ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι στο πρόσωπό της τιμά όλο το ΕΣΥ που δίνει την μάχη της πανδημίας. Αναφέρθηκε στη σημασία του εμβολιασμού προτρέποντας όλους να επισπεύσουν το ραντεβού τους και υπογράμμισε ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Μίλησε επίσης για τη σημασία της ΠΦΥ στην όποια θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος. Αναφερόμενη στο ΕΣΥ είπε ότι οι συνθήκες υγείας και νοσηλείας σήμερα είναι καλές και τόνισε ότι έχει γίνει σημαντικό έργο στο ΕΣΥ το οποίο θα συνεχιστεί.