Δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2019 και το 2020, έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης, όχι σαν σκόρπιες παρεμβάσεις αλλά ως μέρος μιας συνεκτικής στρατηγικής ανάπτυξης για τη Βόρεια Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρσος, με άρθρο του στη Voria.gr.

«H Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης στις εννιά δεκαετίες της ύπαρξης της δεν ήταν μόνο μια εμπορική foire, ένας καθρέφτης του δυναμισμού και της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας.

Στο πέρασμα του χρόνου έγινε ταυτόχρονα βήμα εντυπωσιακών εξαγγελιών και μεγαλόστομων διακηρύξεων που ακούγονταν ευχάριστα στα αυτιά πολλών και διαφορετικών κοινωνικών ακροατηρίων, γεννώντας τους μεγάλες προσδοκίες οι οποίες, όμως, στη συνέχεια διαψεύδονταν», αναφέρει στο άρθρο του ο κ. Σκέρτσος και συνεχίζει:

«Από τον Σεπτέμβριο του 2019 η κυβέρνηση, ανατρέποντας τα ειωθότα, κατέστησε το βήμα της ΔΕΘ όχι απλώς πεδίο παρουσίασης ρεαλιστικών και εφαρμόσιμων πολιτικών αλλά και μέτρο ελέγχου λόγων και πράξεων. Βαρόμετρο τήρησης των υπεσχημένων, βάθρο δημοκρατικής λογοδοσίας».

«Εν ολίγοις, παρότι η πανδημία απορρόφησε μεγάλο μέρος της προσοχής και της ενέργειας της κυβέρνησης στο πρώτο μισό της θητείας της, δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν στη ΔΕΘ το Σεπτέμβριο του 2019 και το 2020, έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης, όχι σαν σκόρπιες παρεμβάσεις αλλά ως μέρος μιας συνεκτικής στρατηγικής ανάπτυξης για τη Βόρεια Ελλάδα, με τη Θεσσαλονίκη να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας, ενώ καταλήγει:

«Στη φετινή ΔΕΘ μάλιστα θα υπάρξει νέα σειρά σημαντικών εξαγγελιών στους τομείς της υγείας, των αστικών αναπλάσεων και της επιχειρηματικότητας που θα αλλάξουν ριζικά προς το καλύτερο τη ζωή των πολιτών της Θεσσαλονίκης αλλά και τις οικονομικές προοπτικές της πόλης».

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας, αναρτώντας το άρθρο του στο Facebook, παρέθεσε και αρχείο με τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τα έργα στη Θεσσαλονίκη που υλοποιήθηκαν και δρομολογήθηκαν.

Δείτε εδώ τις εξαγγελίες και τα έργα που υλοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Η ανάρτηση του κ. Σκέρτσου: