«Νομίζω ότι η εικόνα μιλάει από μόνη της, τα καταφέραμε και θεωρώ ότι αυτή η προσπάθεια εστέφθη, τουλάχιστον στο επίπεδο της Αττικής και της έναρξης και στο επίπεδο της Ακρόπολης, με λαμπρό τρόπο», σημείωσε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Mea Culpa» με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, αναφορικά με το Ράλι Ακρόπολις.

Ερωτηθείς ποιες είναι η προτεραιότητες της Περιφέρειας για το επόμενο διάστημα, ο κ. Πατούλης απάντησε: «Δίνουμε μεγάλη έμφαση στην οδική ασφάλεια, μην ξεχνάμε και ειπώθηκε ιδιαίτερα, και με το Ράλλυ Ακρόπολις, ότι είμαστε η πρώτη χώρα της Ευρώπης όπου η πρώτη αιτία θανάτου στις ηλικίες 25-30 ετών είναι τα τροχαία ατυχήματα. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτή η πρωτιά πρέπει να αλλάξει. Αυτό σχετίζεται προφανώς και με την εκπαίδευση των οδηγών και σύνεση αλλά οφείλεται και στις σωστές προδιαγραφές τις οποίες θα πρέπει να βάλουμε».

«Εμείς έχουμε σε υψηλό βαθμό τη δυνατότητα των υποδομών όπως τις δύο πεζογέφυρες που πριν λίγες μέρες παραδώσαμε στο Παλαιό Φάληρο αλλά και οι ασφαλτοστρώσεις οι ευρύτατες σε όλη την Αττική στους μεγάλους άξονες ευθύνης μας αλλά και μέσα στον επόμενο χρόνο, ξεκινώντας τον επόμενο μήνα, θα μπουν 22.000 φωτιστικά LED όπου θα αλλάξουν τη δυνατότητα οδήγησης τη νύχτα σε αυτούς τους άξονες», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αττικής.

«Από την άλλη μεριά δημιουργούμε μεγάλες δυνατότητες για τις άλλες τέσσερις γέφυρες που θέλουμε να βάλουμε Επίσης βγάζουμε ένα πρόγραμμα για άλλες τέσσερις γέφυρες που όλο αυτό θα δημιουργήσει την ασφάλεια του πεζού. Ωραιοποιούμε και φωτίζουμε αλλά και πλέον ελέγχουμε όλες τις υπόγειες διαβάσεις των μεγάλων οδικών αξόνων με ένα πρόγραμμα το οποίο ξεκινήσαμε πριν ένα μήνα περίπου», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Έχουμε μια μεγάλη ευθύνη να πάμε την Αττική μας, την Αθήνας μας, να πάμε τη χώρα μας μπροστά γιατί μέσα από τις υποδομές, μέσα από την εξωστρέφεια όπως η χθεσινή εκδήλωση, θα δημιουργήσουμε και το σωστό αποτύπωμα του να μπορέσουμε να φέρουμε κόσμο, να δημιουργήσουμε ανάπτυξη, να δώσουμε δουλειές, να φέρουμε τα παιδιά μας πίσω. Αυτό είναι όλο αλληλένδετο. Είμαστε σε εγρήγορση...», διαμήνυσε κλείνοντας.