Διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ Ολλανδό Ναύαρχο Ρομπ Μπάουερ είχαν σήμερα στο Στρατόπεδο «Παπάγου», αρχικώς ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ακολούθως ο Σύμμαχος αξιωματούχος συνοδευόμενος από τον Έλληνα Αρχηγό, επισκέφθηκαν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο στο γραφείο του για εθιμοτυπικού χαρακτήρος επίσκεψη.

Ο Ναύαρχος Μπάουερ πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Αθήνα για τη διεξαγωγή του ετήσιου Συνεδρίου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ (NATO Military Committee Conference - MCC), οι εργασίες του οποίου ξεκινούν αύριο το απόγευμα στην Αθήνα.



Κατά την διάρκεια των συνομιλιών του Στρατηγού Φλώρου με τον Ναύαρχο Μπάουερ συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την προετοιμασία του Συνεδρίου, για το οποίο έχουν αναληφθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε οι εργασίες του να στεφθούν με απόλυτη επιτυχία και να επιτευχθεί ο σκοπός διεξαγωγής του. Σημειώνεται ότι η πραγματοποίηση του MCC 21 στην Ελλάδα κατά την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός, που τονίστηκε από όλες τις πλευρές.

Επίσης συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, «εστιάζοντας στις τρέχουσες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, καθώς και στις επιπτώσεις τους στην ασφάλεια και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, η διατήρηση των οποίων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της Συμμαχίας», όπως σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, συναντήθηκε με τον ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλο στο γραφείο του, στην οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη διαδικασία «NATO 2030», τη νέα Στρατηγική του ΝΑΤΟ για την Άμυνα και την Αποτροπή στον Ευρώ-Ατλαντικό χώρο. Επίσης υπογραμμίστηκε η σημασία της ενίσχυσης της ανθεκτικότητος, ιδιαίτερα των κρίσιμων κρατικών υποδομών, η σημαντική συνεισφορά και ο ρόλος της χώρας μας στην Συμμαχία, και η ανάγκη αποτελεσματικής αντιμετώπισης νέων προκλήσεων και απειλών στην ευρύτερη περιοχή μας.