Στην κριτική που δέχεται από την αντιπολίτευση για το νόμο Χατζηδάκη για τα εργασιακά με αφορμή την υπόθεση της efood απαντά το ίδιο το μέγαρο Μαξίμου δια του οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη.

Απλώς ψέμματα

«Η μόνη αλλαγή που έφερε ο νέος εργασιακός νόμος στους ντελιβεράδες free lancers είναι να τους δώσει επιπλέον δικαιώματα: το δικαίωμα στην συνδικαλιστική εκπροσώπηση και το δικαίωμα στην υγιεινή και ασφάλεια εν ώρα εργασίας. Όλα τα αλλά είναι, απλώς, ψέμματα» ανέφερε σε ανάρτησή του στα social media ο κ. Πατέλης, καθώς τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΚΕ αλλά και τα συνδικάτα τόνιζαν πως η πρακτική της efood να εκβιάσει με απολύσεις για να αποδεχτούν οι διανομείς να μπουν στην κατηγορία του freelancer αντί της εξαρτημένης εργασίας είναι απόρροια της εφαρμογής του πρόσφατου νόμου του υπουργείου Εργασίας για τα εργασιακά.

Σημειώνεται πάντως ότι μετά το σάλο η εταιρεία αναδιπλώθηκε και απέδωσε σε «λάθος» το μήνυμα στους 115 διανομείς, των οποίων η σύμβαση λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου, για αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος τους και τη μετατροπή τους σε free lancers.