Στις συσκέψεις που έγιναν το πρωί της Δευτέρας στην Κουμουνδούρου επικρατούσε μετά από καιρό ένα κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ. Το κλίμα άλλαξε άρδην μετά την ηχηρή παρέμβαση του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου στον ιστότοπο tvxs, με την οποία ακύρωνε πλήρως την όλη εμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο έμπειρος στα πολιτικά ζητήματα Δημήτρης Παπαδημούλης είχε σπεύσει να μιλήσει για αυτογκόλ, επικρίνοντας τον συνάδελφό του στο ευρωκοινοβούλιο. Την ίδια ώρα, ο φύλακας άγγελος του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, έδειχνε ουσιαστικά την πόρτα της εξόδου στον κ. Κούλογλου προτρέποντάς τον να εγκαταλείψει την πολιτική και να επιστρέψει στην δημοσιογραφία.

Η κατάσταση στην Κουμουνδούρου ήταν τέτοια για τον ευρωβουλευτή, όπου σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ο κ. Τσίπρας δέχτηκε εισηγήσεις για επίσημη αποδοκιμασία, ενώ κάποιοι πιο θερμόαιμοι μιλούσαν ακόμα και για διαγραφή του κ. Κούλογλου από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το μόνο σίγουρο, λοιπόν, είναι ότι ο ευρωβουλευτής του κόμματος με το άρθρο του που μιλούσε για ανιαρή συνέντευξή τύπου Tσίπρα που δεν έβγαλε ειδήσεις και για ισοπαλία του τελευταίου με τον Μητσοτάκη, κατάφερε να χρωματίσει αρνητικά την όλη παρουσία του κ. Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη. Έφυγε δηλαδή όλη η συζήτηση από το πλαίσιο των προτάσεων που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και πήγε στον επικριτικό σχολιασμό ενός κορυφαίου στελέχους για τον πρόεδρο του κόμματος. «Χύνουμε την καρδάρα που με τόσο κόπο μαζεύουμε», έλεγε σε δημοσιογράφους υψηλόβαθμος παράγοντας του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας την ενόχλησή του.

Παράγοντες, δε, της προεδρικής πλειοψηφίας υπενθύμιζαν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Στέλιος Κούλογλου δημιουργεί πρόβλημα και επιτίθεται στον πρόεδρο του κόμματος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν πάει άλλο η κατάσταση με το εν λόγω στέλεχος.