Εντός ολίγων ημερών θα ανοίξει η πλατφόρμα για το Freedom Pass/Data, μέσω του οποίου οι νέοι 15-17 ετών που εμβολιάζονται θα αποκτούν δωρεάν 50Gb δεδομένων για το κινητό τους.

Πρόκειται για ένα από τα 7 μέτρα για τους νέους που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ και το οποίο παρουσίασε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε ότι «το Freedom Pass/Data θα είναι διαθέσιμο από τις 11 Οκτωβρίου, μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr/freedompass» και επισήμανε ότι θα έχει διάρκεια 5 μηνών.

Όπως είπε ο υπουργός, δικαιούχοι «θα είναι οι νέοι 15 έως 17 ετών που έχουν κάνει την πρώτη από τις δυο δόσεις του εμβολίου, ή τη μονή δόση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson. Είναι μια πράξη αναγνώρισης για τους νέους που ταλαιπωρήθηκαν την περίοδο της πανδημίας. Τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας μάς επηρέασαν όλους, όμως περισσότερο τους νέους μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Πώς θα γίνεται η αίτηση για το Freedom Pass/Data

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης στη συνέχεια τόνισε ότι το Freedom Pass/Data θα έχει διάρκεια πέντε μηνών, δηλαδή θα αντιστοιχούν 10Gb δωρεάν δεδομένων για κάθε μήνα.

Η διαδικασία θα είναι ιδιαίτερα απλή. «Θα γίνεται μέσω του emvolio.gov.gr/freedompass ή με αίτηση στα ΚΕΠ. Για την υποβολή μέσω του gov.gr απαιτούνται οι κωδικοί Taxisnet γονέα και ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου. Στην περίπτωση των ΚΕΠ, θα απαιτείται η αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο του γονέα και ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου» εξήγησε.

Η αίτηση για το Freedom Pass/Data θα υποβάλλεται από τον γονέα ή τον έχοντα τη γονική μέριμνα, ο οποίος δηλώνει τον αριθμό κινητού τηλεφώνου για την πίστωση του πακέτου ή εξουσιοδοτώντας τρίτο πρόσωπο. Η διαδικασία θα ολοκληρώνεται μία ημέρα μετά την αίτηση και ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω SMS.

Να σημειωθεί ότι το Freedom Pass/Data θα υλοποιηθεί με κρατική χρηματοδότηση και όχι με συνεισφορά των παρόχων υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.