Η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής συνεδριάζει την Κυριακή, προκειμένου να εγκρίνει την εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης για τις εκλογές ανάδειξης νέας ηγεσίας.

Οι διεκδικητές ακονίζουν τα μαχαίρια τους και είναι έτοιμοι να διασταυρώσουν τα ξίφη τους για την επόμενη ημέρα της Παράταξης.

Το ενδιαφέρον αναμένεται να μονοπωλήσουν οι ομιλίες της Φώφης Γεννηματά και του Ανδρέα Λοβέρδου, οι οποίοι εκπροσωπούν τα δύο διαφορετικά πολιτικά και ιδεολογικά ρεύματα εντός της Παράταξης. 

Θα κινηθεί ιδεολογικοπολιτικά προς τα αριστερά

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θα κινηθεί ιδεολογικοπολιτικά προς τα αριστερά, σε μια προσπάθεια προσέλκυσης του αριστερό-στροφου πολιτικού ακροατηρίου, δηλαδή των ψηφοφόρων του παλαιού ΠΑΣΟΚ που είχαν ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα δηλώνουν δυσαρεστημένοι, αλλά και όσων τάσσονται αναφανδόν υπέρ της αυτόνομης πορείας της παράταξης.

Εξ ου και φέρεται αποφασισμένη να πολιτικοποιήσει στο έπακρο την προεκλογική αντιπαράθεση αναφορικά με την πορεία και την ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα του Κινήματος.

Θα μιλήσει για το ιδεολογικό και πολιτικό της αφήγημα που βασίζεται στο τρίπτυχο «πολιτική ενότητα - αυτόνομη πορεία - προοδευτική ταυτότητα», ενώ θα προτάξει το χαρτί της δικής της συνεισφοράς στην Παράταξη καθώς, όπως λένε οι στενοί της συνεργάτες, παρέλαβε ένα κόμμα που αντιμετώπιζε τον κίνδυνο να μείνει εκτός Βουλής, και το έκανε τρίτη δύναμη στο Κοινοβούλιο.

Για μια ακόμα φορά θα διαφωνήσει με τη συζήτηση περί επιστροφής του ονόματος και του πράσινου ήλιου του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, επαναλαμβάνοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής υπάρχει γιατί υπάρχει το ΠΑΣΟΚ και πως το ΠΑΣΟΚ υπάρχει γιατί υπάρχει το Κίνημα Αλλαγής.

Μεταρρυθμιστικό κέντρο για τον Λοβέρδο

Από την άλλη πλευρά, βρίσκεται ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος έχει υιοθετήσει μια πιο καθαρόαιμη κεντρώα ρητορική, θα επιχειρήσει για μια ακόμα φορά να απευθυνθεί, κυρίως, στο εκσυγχρονιστικό, μεταρρυθμιστικό και κεντροαριστερό κοινό που εγκατέλειψε το Κίνημα Αλλαγής για να ψηφίσει τη ΝΔ προκειμένου να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε, έχει επενδύσει επικοινωνιακά στην εικόνα του εκσυγχρονιστή – μεταρρυθμιστή πολιτικού, επιχειρώντας να συσπειρώσει γύρω του τις παραγωγικές δυνάμεις της παράταξης και της κοινωνίας.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ απευθύνεται, επίσης, και στους Κεντροαριστερούς ψηφοφόρους που επιλέγουν κυβερνησιμότητα, βάσει προγραμματικής συμφωνία, και οχι ακυβερνησία.

Όσον αφορά μαλιστα την επόμενη ημέρα και τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει βάλει ως προϋπόθεση την άνοδο των ποσοστών.