Τη δική του απάντηση στον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος κατηγόρησε τόσο τον ίδιο όσο και την ευρωβουλευτή του κόμματος Εύα Καϊλή, ότι δεν πληρώνουν στο κόμμα τις εισφορές από την ευρωβουλευτική τους αποζημίωση, όπως π.χ. κάνουν οι βουλευτές της ελληνικής Βουλής, έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης κάνοντας λόγο «συκοφαντίες».

Μιλώντας στο Action24 ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι «στις συκοφαντίες, όταν πλήττεται η αξιοπρέπεια μας πρέπει να απαντάμε». «Από το 2014 που εξελέγην ευρωβουλευτής, πάντα στήριζα το κόμμα μου οικονομικά, πάντοτε σε συνεννόηση με τον διευθυντή του κόμματος, τον κ . Σαλαγιάννη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι ευρωβουλευτές δεν μπορούν να δίνουν χρήματα στο κόμμα τους όπως γίνεται με την ελληνική Βουλή, θυμάστε τι σκάνδαλο προέκυψε στο ευρωκοινοβούλιο με τη Λεπέν για τέτοιο θέμα. Ουδέποτε τόσα χρόνια δεν είχε τεθεί θέμα, και τίθεται ξαφνικά τώρα που είμαστε στη διαδικασία εκλογών», υπογράμμισε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι από την πλευρά της, η Εύα Καϊλή με ανάρτησή της στο Facebook ανέφερε: «Όταν τελειώνουν τα πολιτικά επιχειρήματα αρχίζουν οι προσωπικές επιθέσεις. Απαντώ: Υπερκαλύπτουμε τις υποχρεώσεις μας στο κόμμα καλύπτοντας δαπάνες λειτουργίας στα πλαίσια της νομιμότητας σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς! Κάποιοι προτιμούν μετρητά χωρίς αποδείξεις, ενώ καλύπτουν τις ευθύνες εκείνων που βύθισαν το κόμμα στα χρέη! *από το 2014 ζητώ να ενημερωθούμε για τον λογιστικό έλεγχο που διεξήχθη. Το μόνο χρέος που έχουμε στην παράταξη είναι η ενότητα».