Στις κατηγορίες της αντιπολίτευσής σχετικά με τις δηλώσεις Μπογδάνου και οι οποίες οδήγησαν στη διαγραφή του απάντησε ο πρωθυπουργός. Και μάλιστα το έπραξε στέλνοντας μηνύματα και προς το εσωτερικό του κόμματός του: «Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε πήρα μια δέσμευση απέναντι στο ελληνικό λαό να μην ξύνουμε πληγές του παρελθόντος, αλλά να κάνουμε ότι μπορούμε να τις θεραπεύσουμε. Και οποίος στα έδρανα ξεπεράσει τα όρια που θέτουμε ως παράταξή δεν έχει θέση στη κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ» .

Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης έβγαλε τον μικρό Μπογδάνο που κρύβει μέσα του

Τις εμφυλιοπολεμικές δηλώσεις Μπογδάνου είχε σπεύσει να αξιοποιήσει νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας, προκαλώντας τον πρωθυπουργό να απαντήσει επί της ουσίας στα όσα είχε δηλώσει ο Μπογδάνος. «Ο κ. Μητσοτάκης δεν άντεξε και στην δευτερολογία του έβγαλε τον μικρό Μπογδάνο που κρύβει μέσα του. Έκανε μια ομιλία εμπρηστική, διχαστική, που δεν αρμόζει στο αξίωμά του και δεν απάντησε στο γιατί δεν επέλεξε αυτή την αρνητική συμφωνία την άνοιξη του 2020», είπε ο κ. Τσίπρας. «Καταλαβαίνω την δυσκολία που έχετε να πατάτε σε δύο βάρκες κι όταν έχει τρικυμία στη θάλασσα, αυτός που πατάει σε δύο βάρκες πέφτει μέσα», συμπλήρωσε, εξαπολύοντας νέα επίθεση στον πρωθυπουργό για τα ακροδεξιά στοιχεία, που όπως είπε, υπάρχουν εντός ΝΔ. «Εσείς από την μια πατάτε στο δόγμα Γεραπετρίτη ότι η κόκκινη γραμμή μας είναι στα έξι μίλια κι από την άλλη στη γραμμή Σαμαρά, που λέει ότι δεν κάνουμε διάλογο με πειρατές. Με ποιο από τα δύο δόγματα είστε εντέλει;», αναρωτήθηκε.

«Τον κύριο Μπογδάνο τον διαγράψατε από ανάγκη, λίγες ώρες αργότερα ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι δεν διαγράφηκε από το κόμμα, αλλά ο κόσμος δεν κατάλαβε γιατί τον διαγράψατε. Τον διαγράψατε γιατί πήγε σε μια γιορτή μίσους; Πολύ σωστά θα κάνατε κατά τη γνώμη μου», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Στην ίδια εκδήλωση που συμμετείχε ο βουλευτής σας, εσείς κύριε Μητσοτάκη εκπροσωπηθήκατε επισήμως από την διευθύντρια του γραφείου σας στην Θεσσαλονίκη. Εσείς εκπροσωπηθήκατε από την κυρία Αντωνίου. Τι υποκρισία είναι αυτή; Η κυρία Αντωνίου βρέθηκε στη συγκεκριμένη φιέστα μίσους, χέρι – χέρι με την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής» κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «αλιεύει ψήφους από το ακροδεξιό κοινό».

«Όταν ο κ. Μητσοτάκης έβαλε τον εν λόγω κύριο στα ψηφοδέλτιά του, ήξερε ποιον βάζει. Έβαλε έναν υποψήφιο βουλευτή που είπε ότι “ο Τσίπρας και οι σύντροφοί του χτύπησαν τον Παπαδήμου”, έναν υποψήφιο βουλευτή που είπε “ψηφίστε σωστά και θα πέσουν τα τανκς από την ΕΡΤ”. Όταν έβγαινε ο Μπογδάνος κι έλεγε για τον Σασόλι, στην πρότασή του να εξετάσει η Ευρώπη ένα πρόγραμμα επανεγκαταστάσεων προσφύγων από το Αφγανιστάν, έλεγε “αν τους θέλει να τους πάρει σπίτι του.

Είστε εγκλωβισμένος της ανάγκης σας να είστε και κεντροδεξιός και ακροδεξιός. Δεν γίνονται όλα αυτά. Και θα σας συνιστούσα να ομιλείτε λιγότερο για ζητήματα συνέπειας όταν εσείς λέγατε ότι οι “Πρέσπες είναι εθνικό λάθος που προσβάλλει την ιστορία της πατρίδας μας” και μετά εσείς ζητούσατε από τους εταίρους να την στηρίξουν. Είστε εγκλωβισμένος στις αντιφάσεις σας κύριε Μητσοτάκη».

Γεννηματά: Σας εκφράζουν οι απόψεις Μπογδάνου;

Απαντήσεις για την διαγραφή του Κ. Μπογδάνου ζήτησε και η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά λέγοντας στην ομιλία της της πως «Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, η ακροδεξιά σηκώνει κεφάλι με γεγονότα όπως αυτά στη Σταυρούπολη. Οι ακροδεξιές αντιλήψεις παραμένουν ζωντανές μέσα στο κόμμα σας. Ο Μπογδάνος διεγράφη και σωστά. Πείτε μας εδώ από το βήμα της Βουλής κ. Μητσοτάκη: Θεωρείτε τις απόψεις του κ. Μπογδάνου απαράδεκτες για το κόμμα σας ναι η όχι; Σας εκφράζουν; Δεν μπορεί κ Μητσοτάκη να παίζετε σε δυο ταμπλό. Τα φλερτ με τις ακροδεξιές αντιλήψεις τις δυναμώνουν, τις καθιστούν ανεξέλεγκτες. Καταλάβετε το.

Κύριε Μητσοτάκη μιλώ για τη διαγραφή του κ. Μπογδάνου και δεν με ακούτε. Μετά θα λέτε άλλα από αυτά που σας είπα. Μιλάτε με τους βουλευτές σας. Είπα ότι η διαγραφή δεν αρκεί και το ερώτημα που σας θέτω είναι πόσο δεξιά είναι η στροφή που έχετε κάνει. Περιμένω να καταδικάσετε αυτές τις απόψεις, αλλά και τις προαναγγελίες των Υπουργών σας ότι θα επιστρέψει. Μην κάνετε ότι δεν ακούσατε τι είπα για άλλη μία φορά, γιατί δεν θα είναι η πρώτη φορά».