Κωστας_Μπακογιαννης
Πολιτική

Μπακογιάννης: Όλοι σε ετοιμότητα για τις βροχές στην Αθήνα – Το άγαλμα τιμά τη μνήμη της Μαρίας Κάλλας (Βίντεο)

Τι δήλωσε για το κυκλοφοριακό, τον μεγάλο περίπατο και τα αντιπλημμυρικά έργα

Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μίλησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων επί των αντιπλημμυρικών έργων στην καρδιά της πόλης αλλά και επί του αγάλματος της αείμνηστης ντίβας, Μαρίας Κάλλας.

Ο δήμαρχος κατέστησε σαφές πως «Προφανώς σε τρεις μήνες δεν μπορούν να γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα, μπορούν να γίνουν σε 9 μήνες. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κινείται πολύ γρήγορα, όπως και οι Δήμοι. Πρέπει να τρέξουμε, ώστε να μην ξανασυμβούν αυτά στο μέλλον».

Σε ετοιμότητα η Αθήνα για τις βροχές

Στην Αθήνα όλοι είναι ετοιμότητα, διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος Αθηνών. Τα φρεάτια είναι καθαρισμένα, ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου είναι ήδη στους δρόμους.

«Ζούμε στην εποχή των κρίσεων. Πρέπει να θωρακίσουμε την πόλη. Ο κόσμος αλλάζει και πρέπει να αλλάξουμε εμείς», δήλωσε.

Αλλάζει και πάλι ο μεγάλος περίπατος

Ο κ. Μπακογιάννης κατέστησε σαφές πως «Ο μεγάλος περίπατος περνάει στην τελική του φάση. Έχει ξεκινήσει να δουλεύεται η Πλατεία Συντάγματος και θα παραδοθεί λίγο μετά τα Χριστούγεννα», ενώ τα έργα στην Πανεπιστημίου θα ξεκινήσουν λίγο πριν το τέλος του χρόνου.

Σύμφωνα με τον ίδιο στην Πανεπιστημίου θα μπουν 82 νέα μεγάλα πλατάνια. Συνολικά, η Πανεπιστημίου θα μετράει 160 με 170 δέντρα. «Σκοπός μας δεν είναι να ξεριζώσουμε δέντρα», συμπλήρωσε.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων εξήγησε τους λόγους που επέλεξαν τα πλατάνια: πρόκειται για ένα φυλλοβόλο δέντρο, ψηλό, που δίνει σκιά και λειτουργεί σαν αντιπλημμυρικό έργο. «Το πρόβλημα της Πανεπιστημίου είναι ότι τα παρτέρια της είναι σηκωμένα και είναι ό,τι χειρότερο για το νερό».

Πρόβλεψη για τα ξενοδοχεία – Κυκλοφοριακό

Επιπλέον, υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τα ξενοδοχεία, όπου μπροστά θα υπάρχουν εσοχές για να μπαίνουν τα αυτοκίνητα. Αντίστοιχη πρόβλεψη υπάρχει και για όλα τα ξενοδοχεία της πόλης. Επίσης, θα υπάρχει νέος φορέας για να λυθεί το κυκλοφοριακό της Αθήνας.

Άγαλμα Μαρίας Κάλλας

Ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε και στο πολυσυζητημένο άγαλμα της Μαρία Κάλλας, το οποίο άφησε ανάμεικτα συναισθήματα και τρολλαρίστηκε ανελέητα στα social media.

«Πιστεύω ότι είναι ένα έργο που τιμάει τη μνήμη της Μαρία Κάλλας. Του χρόνου έχουμε τα 100 χρόνια από τη γέννησή της και ο Δήμος Αθηναίων δεν θέλω να τα τιμήσει με μία ακόμα εκδήλωση, αλλά με το μουσείο Μαρία Κάλλας, το οποίο θα λειτουργεί ως πόλος έλξης για του τουρίστες στην Ελλάδα».

Δείτε το σχετικό βίντεο